Крохмалисті овочі містять у своєму складі крохмаль, який під час перетравлення перетворюється на глюкозу. Такі овочі сприяють набору ваги, тому якщо ви хочете схуднути, їх споживання потрібно обмежувати.
Крохмалисті овочі бажано вживати тільки у поєднанні з некрохмалистими овочами і жирами, а їх поєднання з білками, цукром та кислотами потрібно всіляко уникати.
Одне з правил здорового харчування: один прийом їжі – один вид крохмалистих овочів. При цьому пам’ятайте, що виключати крохмалисті овочі з раціону не можна повністю, оскільки крохмаль потрібен для формування тканин і нормального функціонування мозку.
До крохмалистих овочів належать: кукурудза, морква, буряк, боби, горох, кабачки, картопля, хрін, петрушка, пастернак, селера, гарбуз круглий, редька, редис, цвітна капуста, ріпа.
До числа некрохмалистих овочів входять: баклажани, броколі, брюссельська капуста, зелений горошок, пекінська капуста, кольрабі, качанна капуста, помідори, спаржа, гарбуз довгастий, листовий салат, цибуля будь-яка, огірки, зелень, солодкий перець, часник.
Врахуйте, що не можна їсти кавун до їди або відразу після неї, інакше можете зазнати проблем з травленням. Кавун їдять окремо від інших страв. Бажано за дві години або через дві години після основного прийому їжі.
Майже кожен стикався із неприємною ситуацією: готуєш апетитні млинці чи котлети, а вони намертво прилипають…
Романтичні вечері, корпоративи, святкові столи, перекуси під серіал — суші стали універсальною стравою для будь-якої…
Температурний контраст тижня. Де завтра очікувати дощі, тумани й сильний вітер?
Спокій перед бурею. Магнітне поле планети готується до нового удару?
Сійте, але обережно. Як правильно садити листопадові кабачки і не помилитися з температурою?
Енергосистема під пресингом. Після масованих атак Україна переходить на жорсткі графіки відключень.