«Я – ласун, але при цукровому діабеті доводиться обмежувати себе в солодкому. Чи правда, що банани дуже сильно піднімають цукор у крові? І чи є продукти (фрукти, овочі), що допомагають його знижувати?».
Олена Кононенко, м. Харків»
Сучасні дослідження доводять, що у різних людей одні й ті самі продукти по-різному впливають на рівень глюкози у крові. Наприклад, в одних цукор стрімко підвищують банани, в інших – ківі.
Тому, щоб точно визначити, як на вас впливає той чи інший продукт, треба за годину-півтори після його вживання перевірити глюкометром цукор крові. Тож пробуйте.
Ми ж, своєю чергою, пропонуємо вам список продуктів, які, як прийнято вважати, можуть знизити рівень цукру в крові.
Існує безліч досліджень, які доводять ефективність гарбуза для зниження рівня цукру в крові. Це досягається за рахунок клітковини у його складі.
Корисна альтернатива звичайній картоплі, містить каротиноїди, що мають антиоксидантні властивості. Клітковина дає тривале відчуття насичення і регулює рівень глюкози у крові.
Містить каротиноїди та вітаміни-антиоксиданти (С, Е, К). Є джерелом клітковини.
Багате джерело магнію, заліза, вітамінів групи В, С, К, які підтримують вуглеводний обмін.
Знижує артеріальний тиск, стимулює вироблення жовчі. Овочі також рекомендується вживати для профілактики запорів. Бетаїн у складі буряка захищає печінку і має антиоксидантні властивості.
З кабачків можна приготувати не тільки ікру, а й безліч різних страв, серед яких є…
Кожен садівник знає, як складно боротися із шкідниками у плодовому саду. Але є один хитрий…
13 травня очікується дощ у центральних, східних, місцями західних областях України.
Якої сили геомагнітні хвилювання чекатиме цього дня?
Пройдіть черговий тест на деменцію, порівняйте зі своїми попередніми результатами під час вирішення візуальних головоломок.
Упродовж тижня енергії планет принесуть чимало вдалих збігів обставин. Будуйте нові плани та сміливо рухайтеся…