У заготовках краще використовувати кам’яну сіль великого помелу без йоду, фтору та інших добавок.
Для заготовки овочевих салатів краще використовувати широкі та невисокі емальовані каструлі, оскільки у них овочева маса прогрівається рівномірніше. Емаль у посуді має бути цілою.
Стерилізувати потрібно ті банки, в яких зберігатимуться заготовки, що пройшли швидку (менше 15 хвилин) теплову обробку. Для добре проварених овочів та фруктів буде досить чисто вимитих і насухо витертих банок.
Щоб фрукти не тріскалися, їх потрібно обдати окропом або парою. А ось сливи слід пробланшувати в окропі, тоді на шкірці в них утворяться невидимі тріщини, це вбереже від розварювання.
Солоні огірки не запліснявіють у відкритому посуді, якщо на них покласти дрібну стружку кореня хрону. До того ж смак страви від цього лише покращає.
При консервуванні томатів видаляйте у них плодоніжки і проколюйте кожен овоч зубочисткою. Це допоможе уникнути розтріскування овочів.
Додавайте в усі соління вишневе, смородинове або дубове листя, а також часник, червоний і чорний гіркий перець, естрагон, базилік і стебла селери.
Якщо варення при варінні довго не загусає, додайте до нього лимонної кислоти на кінчику ножа.
Перед маринуванням буряка рекомендується проварити його 30-40 хвилин, а потім видалити шкірку.
Для консервування компотів і варення краще використовувати трохи недостиглі плоди, а для повидла і мармеладу – стиглі плоди.
Щоб позбавитися бульбашок повітря в банках з варенням і добре розмішати, можна використовувати дерев’яні палички. Замість паличок можна використовувати дерев’яні шпажки для шашлику.
Не ставте закручені банки на протяг: від різкого охолодження банка може тріснути.
Щодня ми наливаємо воду з-під крана — для кави, супу чи просто, щоб угамувати спрагу.…
Новий тиждень принесе переважно спокійний характер погоди, часом з невеликими дощами та туманами.
Ситуація постійно змінюється. Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?
Плануючи чергову відпустку або міні-канікули, всі хочуть бути впевненими в тому, що все пройде гладко…
Тиждень із 13 по 19 жовтня несе як світло, так і тінь. Читайте, як краще…
Осінь — час збирати врожай і заготовляти його. Сушені яблука та заморожені помідори зберігають смак,…