П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяГотуємо смачно: кетчуп із кабачків зі спеціями

Готуємо смачно: кетчуп із кабачків зі спеціями

Этот материал также доступен на русском языке
Усі звикли до того, що кетчуп готують на основі помідорів. А ми пропонуємо використовувати кабачки – дешевше та дуже смачно.

Кетчуп із кабачків зі спеціями

Кабачки – 1,5 кілограма, цибуля – 0,5 кілограма, томатна паста – 0,5 кілограма, перець чилі – 1 чайна ложка, цукор – 2 столові ложки, оцет 9% – 5 столових ложок, перець горошком – 5 штук, гвоздика – 5-6 штук, лавровий лист – 5-6 листочків, сіль – 2 столові ложки.

  • Очищені кабачки та цибулю дрібно нарізати або натерти на тертці.
  • Овочі помістити у велику каструлю, посолити, перемішати і залишити на 10-15 хвилин.
  • Через деякий час каструлю з кабачками поставити на плиту.
  • Лаврове листя, гвоздику і чорний перець покласти в марлю, зав’язати, як мішечок, і помістити в каструлю. Все разом варити на середньому вогні, довести масу до кипіння, постійно помішуючи.
  • Вийняти з каструлі спеції, а готові кабачки з цибулею подрібнити в бленді до однорідності.
  • Масу знову перелити у каструлю, додати перець чилі, цукор, томатну пасту, оцет і проварити ще 10 хвилин. При приготуванні соус накрити кришкою або ситом.

Готовий кетчуп перекласти у стерилізовану банку, за бажанням можна закатати.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні