Баклажани містять мало калорій, тому вони чудово підходять тим, хто хоче схуднути. Навіть після обсмажування в олії калорійність цього овоча все одно залишається дуже низькою.
До того ж, баклажани легко перетравлюються, навіть якщо у людини проблеми зі шлунком, і містять велику кількість корисних для серця мікроелементів.
Крім того, ці плоди багаті на клітковину, яка виводить з організму не лише надлишкову рідину, а й токсини.
Також баклажани містять вітаміни групи B, які зміцнюють нервову систему, вітамін С, що захищає нас від інфекцій, а також каротин, калій, залізо, кальцій, магній, натрій і фосфор.
Що стосується шкоди для організму, то баклажани можуть спричинити здуття та подразнення шлунка.
Не можна вживати баклажани і тим, у кого є алергія на рослини сімейства пасльонових.
Але найголовніше — у баклажанах багато алкалоїдів, і якщо їх вживати у великих кількостях постійно, то неприємності зі здоров’ям не забаряться.
Тим же, хто вживає різні ліки, від баклажанів краще відмовитися або проконсультуватися з лікарем.
Погода в Україні на середу, 21 травня у східних областях, місцями у центральних, західних, південних…
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня: як поводитися метеозалежним.
Святих Костянтина Великого і його матір Олену названо «рівноапостольними» за великі заслуги перед християнською Церквою.
У 2025 році громадяни України мають можливість добровільно докупити страховий стаж для отримання або збільшення…
До утворення здуття свіжого або старого лінолеуму може призвести безліч причин. Але в будь-якому випадку…
Чимало українських пенсіонерів, які не виїхали з тимчасово окупованих територій Луганської та Донецької областей і…