Баклажани містять мало калорій, тому вони чудово підходять тим, хто хоче схуднути. Навіть після обсмажування в олії калорійність цього овоча все одно залишається дуже низькою.
До того ж, баклажани легко перетравлюються, навіть якщо у людини проблеми зі шлунком, і містять велику кількість корисних для серця мікроелементів.
Крім того, ці плоди багаті на клітковину, яка виводить з організму не лише надлишкову рідину, а й токсини.
Також баклажани містять вітаміни групи B, які зміцнюють нервову систему, вітамін С, що захищає нас від інфекцій, а також каротин, калій, залізо, кальцій, магній, натрій і фосфор.
Що стосується шкоди для організму, то баклажани можуть спричинити здуття та подразнення шлунка.
Не можна вживати баклажани і тим, у кого є алергія на рослини сімейства пасльонових.
Але найголовніше — у баклажанах багато алкалоїдів, і якщо їх вживати у великих кількостях постійно, то неприємності зі здоров’ям не забаряться.
Тим же, хто вживає різні ліки, від баклажанів краще відмовитися або проконсультуватися з лікарем.
Додаткові виплати за роботу у складних умовах збільшаться вдвічі. Вже з вересня держава нараховуватиме по…
Стрижка у правильний місячний день може зміцнити волосся та покращити загальний стан. Дізнайтеся, які дати…
Україна готується до непростої зими: енергетики попереджають, що у низці регіонів може не вистачити тепла.…
Перші ознаки осені вже відчуваються в Україні: прохолодні ранки сигналізують про поступовий перехід до сезону…
Цукати з дині - це не тільки смачні ласощі, але і відмінний спосіб зберегти аромат…
Новий порядок надання базової соціальної допомоги набув чинності з 1 липня 2025 року. Цей вид…