Цибулевий коржик
Цибуля ріпчаста – 350 грамів, яйця – 3 штуки, сир твердий – 150 грамів, борошно пшеничне – 2 столові ложки, орегано – 1 чайна ложка, паприка мелена – 1 чайна ложка, зелень, сіль та рослинна олія – за смаком.
- Цибулю очистити, нарізати кільцями, пересипати у глибоку миску, залити окропом, перемішати і накрити кришкою. Залишити на 20-25 хвилин. За цей час нарізана цибуля стане м’якшою і втратить гіркоту.
- Цибулю відкинути на друшляк і віджати зайву рідину.
- Вбити в неї яйця і перемішати.
- Твердий сир натерти на тертці, всипати до інших інгредієнтів і перемішати.
- Всипати просіяне борошно і ще раз добре перемішати, щоб не було грудочок.
- Додати у цибульне тісто нарубану зелень.
- Приправити сіллю, меленим чорним перцем, паприкою та орегано. Усі інгредієнти добре перемішати.
- Викласти тісто на розігріту сковороду з олією і розрівняти лопаткою.
- Зменшити вогонь до мінімального, накрити кришкою і готувати по 8-10 хвилин з обох боків.