Будь-яка овочева ікра – будь то кабачкова ікра, баклажана, та й грибна ікра – це холодна закуска. На відміну від салатів, консистенція ікри густа і шматочки подрібніші. Крім того – ікра обробляється термічно, і тільки потім вона охолоджується.
Овочева ікра з баклажанів
Баклажани – 3 кілограми, сік томатний – 1 літр, перець червоний солодкий – 7 штук, цибуля ріпчаста – 10 штук, морква – 4 штуки, олія рослинна, сіль і перець – за смаком.
- Відварити баклажани у солоній воді до м’якого стану. Дати їм охолонути та очистити від шкірки, м’якоть дрібно нарізати.
- Обсмажити на сковороді моркву, перець та цибулю до золотистого кольору.
- Баклажанну суміш викласти в каструлю з товстим дном і, перемішуючи, обсмажувати на олії 20 хвилин.
- Додати до баклажанів усі овочі, томатний сік, посолити, поперчити та перемішати.
- Готувати на повільному вогні ще 40 хв.
- За 10 хвилин до готовності обережно збити блендером ікру (прямо в каструлі) до однорідної маси. Дати настоятися їй 10 хвилин.
Розкласти в банки (попередньо обдавши їх окропом) і закрити кришками.