Сливова «Нутелла»
Сливи – 3 кілограми, какао-порошок – 150 грамів, цукор – 1 кілограм, цукор ванільний – 20 грамів, масло вершкове 82% – 250 грамів.
- Сливи помити, видалити кісточки, нарізати на шматочки, подрібнити пюре через м’ясорубку або в блендері.
- Викласти сливове пюре в каструлю, додати цукор і добре перемішати.
- Поставити суміш на вогонь та довести до кипіння. При цьому необхідно постійно збирати піну, яка утворюється на поверхні.
- Проварити все 40-60 хвилин.
- Додати какао та ванільний цукор, все ретельно перемішати, щоб не було грудочок.
- Потім додати вершкове масло і проварити все разом ще 10 хвилин.
- Не знімаючи з вогню, лише трохи зменшивши його, налити варення у стерилізовані банки та герметично закрити кришками.
Банки перевернути, укутати та поставити на пару днів у темне місце. Потім прибрати у прохолодне місце.