П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяПідтримуємо "вітчизняного виробника" та готуємо вдома сливову «Нутеллу»

Підтримуємо “вітчизняного виробника” та готуємо вдома сливову «Нутеллу»

Этот материал также доступен на русском языке
Вишні-черешні, полуниця та абрикоси відійшли, на зміну їм прийшла слива! Темно-лілові плоди, немов оповиті сріблястим серпанком, заполонили прилавки. Саме час приготувати ласощі для всіх родин і серйозно підтримати домашній бюджет.

Сливова «Нутелла»

Сливи – 3 кілограми, какао-порошок – 150 грамів, цукор – 1 кілограм, цукор ванільний – 20 грамів, масло вершкове 82% – 250 грамів.

  • Сливи помити, видалити кісточки, нарізати на шматочки, подрібнити пюре через м’ясорубку або в блендері.
  • Викласти сливове пюре в каструлю, додати цукор і добре перемішати.
  • Поставити суміш на вогонь та довести до кипіння. При цьому необхідно постійно збирати піну, яка утворюється на поверхні.
  • Проварити все 40-60 хвилин.
  • Додати какао та ванільний цукор, все ретельно перемішати, щоб не було грудочок.
  • Потім додати вершкове масло і проварити все разом ще 10 хвилин.
  • Не знімаючи з вогню, лише трохи зменшивши його, налити варення у стерилізовані банки та герметично закрити кришками.

Банки перевернути, укутати та поставити на пару днів у темне місце. Потім прибрати у прохолодне місце.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні