Грецький соус цацики або дзадзікі – невід’ємна частина грецької кухні. Його подають в охолодженому вигляді до м’яса, риби та різних закусок з м’яса та риба. У деяких рецептах цацики замінює салатну заправку з оливкової олії.
Приготувати грецьку цацику простіше простого. І дуже дешево! Переконайтеся самі!
Класичний рецепт цацики передбачає використання натурального густого йогурту з козячого чи овечого молока. Але його можна замінити звичайним натуральним йогуртом з коров’ячого молока без ароматизаторів і добавок. Як варіант можна використовувати нежирну сметану.
Соус цацики готується дуже просто. В основу соусу (йогурт) додають рубану зелень, часник та свіжий огірок. Хочете урізноманітнити смак соусу? Додайте в нього каперси, а до зелені – кілька подрібнених листків м’яти. Також обов’язково додайте до соусу лимонний сік для пікантності. Для гладкої та шовковистої консистенції можна додати трохи оливкової олії.
З чим подавати цацики: соус чудово доповнить запечений ростбіф з мармурової яловичини, також він відмінно підходить до м’яса, приготовленого на грилі та запечених овочах.
Ці пиріжки можна готувати цілий рік. Вони незамінні у піст, підійдуть вегетаріанцям.
Не кожен пенсіонер може розібратися з тим, як і за що йому нараховується пенсія, які…
В Україні пенсіонери можуть отримувати не лише пенсії, а й різноманітні доплати, серед яких є…
Картопля – не примхлива рослина, але при її висаджуванні дуже легко припуститися помилок, які знизять…
Ніжне та ароматне печиво у вигляді гнізд стане ідеальним доповненням до вашого святкового меню. Спробуйте…
Частина українців можуть втратити доступ до власних рахунків, відкритих у відомому банку. Кого саме це…