Грецький соус цацики або дзадзікі – невід’ємна частина грецької кухні. Його подають в охолодженому вигляді до м’яса, риби та різних закусок з м’яса та риба. У деяких рецептах цацики замінює салатну заправку з оливкової олії.
Приготувати грецьку цацику простіше простого. І дуже дешево! Переконайтеся самі!
Класичний рецепт цацики передбачає використання натурального густого йогурту з козячого чи овечого молока. Але його можна замінити звичайним натуральним йогуртом з коров’ячого молока без ароматизаторів і добавок. Як варіант можна використовувати нежирну сметану.
Соус цацики готується дуже просто. В основу соусу (йогурт) додають рубану зелень, часник та свіжий огірок. Хочете урізноманітнити смак соусу? Додайте в нього каперси, а до зелені – кілька подрібнених листків м’яти. Також обов’язково додайте до соусу лимонний сік для пікантності. Для гладкої та шовковистої консистенції можна додати трохи оливкової олії.
З чим подавати цацики: соус чудово доповнить запечений ростбіф з мармурової яловичини, також він відмінно підходить до м’яса, приготовленого на грилі та запечених овочах.
Пенсійний фонд України надає можливість пройти відеоідентифікацію пенсіонерам онлайн без необхідності відвідувати відділення особисто. Як…
Надійний та ефективний генератор — відмінне джерело живлення для дому та офісу у разі частого…
Мережу облетіла новина про зниження тарифу на газ, і багато хто вже готується радіти дешевшому…
Українці можуть отримати 1000 грн “Зимової підтримки” до 24 грудня і витратити їх на товари…
Ми звикли вважати, що будь-які овочі та фрукти корисні, але їхня реальна поживна цінність залежить…
Очистити гарбуз від твердої шкірки можна набагато швидше, ніж здається. Існує три прості способи, які…