Печериці містять величезну кількість вітамінів, серед яких A, PP, В1, В2, В3, В6, В9, С, Е, H, D. З мікроелементів в них є натрій, фосфор, кальцій, хлор, калій, цинк, йод, фтор, молібден. Однак навіть за такої кількості корисних речовин печериці можна включати до раціону не частіше двох разів на тиждень і невеликими порціями. Краще – варити або запікати гриби.
Що стосується шкідливого впливу на здоров’я, то печериці, як і будь-які гриби, вважаються важкою їжею для шлунка. У них міститься хітин, який не засвоюється організмом, тому можуть виникнути здуття та відрижка. А тим, у кого було діагностовано гастрит, холецистит, виразку та алергію, рекомендується перед вживанням грибів проконсультуватися з лікарем.
21 серпня в Івано-Франківській, Закарпатті та Чернігівській області очікується невеликий дощ.
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня? Дуже важливо у дні з магнітними бурями та напередодні…
Навіщо купувати соус, якщо можна приготувати його самому натуральний, ароматний і без консервантів? Ми ділимося…
Вже з вересня українські пенсіонери можуть зіткнутися із важливими змінами. Розповідаємо, кого торкнуться нововведення.
З липня 2025 року всі аптеки, що беруть участь у програмі, зобов'язані укласти договір із…
Навіть досвідчені господині припускаються помилок, через які котлети стають гумовими або розвалюються. Розбираємо головні кулінарні…