Печериці містять величезну кількість вітамінів, серед яких A, PP, В1, В2, В3, В6, В9, С, Е, H, D. З мікроелементів в них є натрій, фосфор, кальцій, хлор, калій, цинк, йод, фтор, молібден. Однак навіть за такої кількості корисних речовин печериці можна включати до раціону не частіше двох разів на тиждень і невеликими порціями. Краще – варити або запікати гриби.
Що стосується шкідливого впливу на здоров’я, то печериці, як і будь-які гриби, вважаються важкою їжею для шлунка. У них міститься хітин, який не засвоюється організмом, тому можуть виникнути здуття та відрижка. А тим, у кого було діагностовано гастрит, холецистит, виразку та алергію, рекомендується перед вживанням грибів проконсультуватися з лікарем.
Вже з 1 грудня 2024 року клієнтів "Ощадбанку" очікують суттєві нововведення. Чи стануть послуги банку…
Фінансовий ліміт на один подарунок становить 1500 грн. Фото листів будуть публікуватися на сторінці фонду…
Використання перев'язувальних матеріалів, бинтів та ранозагоювальних засобів є важливою частиною медичної практики та першої допомоги.…
Деякі українці, які постраждали через війну, можуть розраховувати на певні пільги від держави.
Пенсіонери мають низку обов’язків перед Пенсійним фондом України. Невчасне інформування про зміни у вашому житті…
На місці події працюють екстрені служби, які надають всю необхідну допомогу постраждалим. Також тривають аварійно-рятувальні…