Статті

Чи можна позбутися нітратів у домашніх умовах

За словами нутриціолога Наталії Ходєєвої, позбутися на всі 100% хімії в продуктах неможливо, тому треба не забувати про такі правила:

  • зелень ставити у воду із соком лимона і сіллю на 15-20 хвилин;
  • овочі теж можна тримати в такому розчині 15-20 хвилин, але краще обрізати шкірку;
  • якщо овочі проварити, то бульйон із них краще злити.

ЗВЕРНІТЬ УВАГУ. При жарінні та запіканні, на жаль, хімікати нікуди не дінуться.

Про високий вміст нітратів можуть говорити такі ознаки, як великий розмір плодів і тріщини на них.

Нітратні овочі мають специфічний смак і швидко псуються. Найбільше нітратів міститься в капусті, моркві та буряках.

Новое на сайте

  • Новини

Грози та інші кліматичні події: синоптики попереджають про аномальну погоду влітку

Метеоролог попереджає, що проведені розрахунки для кожного місяця і для сезону загалом, вказують на прогнозовані…

18/05/2024 10:28
  • Новини

Благодійний фонд пропонує продуктову допомогу – як подати на неї заявку

Багато представників бізнесу допомагають українцям, які опинилися в скрутному становищі через війну. Допомога надається у…

18/05/2024 09:25
  • Гроші

Відкрито реєстрацію на отримання двох видів фінансової допомоги – як подати заявку

Триває підтримка українців у важкий воєнний час. Допомога надається у формі грошових виплат. Розповідаємо в…

18/05/2024 08:35
  • Новини

Пенсіонерам почали повертати гроші: Пенсійний фонд визнав помилку (відео)

Несподівана історія – Пенсійний фонд визнав свою помилку і почав повертати гроші пенсіонерам і робити…

18/05/2024 07:29
  • Новини

Свята та народні прикмети 18 травня – чому цього дня обов’язково печуть вівсяне печиво

18 травня в Україні відзначають День науки. Православні вшановують пам'ять мученика Феодота Анкірського і семи…

18/05/2024 06:27
  • Новини

Весь секрет у тісті: оладки вийдуть пишні та високі – ось як готують їх досвідчені господині

Оладки - це улюблена страва для сніданку, але не у всіх господинь виходить приготувати пишні…

18/05/2024 05:31