Щоб приготувати найніжніші, пишні оладки, треба дотримуватися кількох правил:
- Білок, збитий у піну, вводиться наприкінці.
- Борошно, попередньо просіяне, поступово вводити по 1 столовій ложці, вдруге просіюючи за допомогою ситечка і ретельно розмішуючи віночком.
- Сода додається наприкінці.
- Яблучний оцет – останнім.
- Випікати відразу після замісу.
Для оладок нам знадобляться:
кефір – 450 мл,
борошно – 410 г,
яйце – 1 шт.,
цукор – 1 столова ложка без гірки,
сіль – 1/2 чайної ложки,
сода – 1 чайна ложка,
яблучний оцет – 2/3 столової ложки,
олія для смаження.
Приготування
- Жовток добре розмішати з сіллю, потім влити теплий кефір, додати цукор, розмішати.
- Поступово ввести борошно.
- Додати соду, добре розмішати, щоб вона рівномірно розподілилася в тісті, а потім влити яблучний оцет.
- Розмішати і відразу випікати в добре розігрітій олії, на середньому вогні, під закритою кришкою.
Подати зі сметаною або джемом.