Шовковиця або тутове дерево, або тутовик – рід рослин сімейства Тутові. Шовковиця поширена у теплому помірному та субтропічному кліматі Євразії, Північної Америки та Африки. Листя шовковиці – основне джерело живлення тутового шовкопряда, а плоди – криниця користі.
Цінність ягід шовковиці полягає в тому, що вони низькокалорійні. У 100 продуктах міститься всього 43 ккал. При цьому в шовковиці багато вітамінів групи В, С та РР. За вмістом калію вона є визнаним лідером серед ягід.
Шовковиця також багата на фосфор і магній. Це означає, що її вживання допоможе поліпшити настрій і сон, зняти напругу. Вважається, що лише одна з’їдена жменя шовковиці на день допомагає зміцнити імунітет та захистити від авітамінозу.
Як і всі сезонні ягоди, може зберігатися у замороженому вигляді.
Найпростіший спосіб заготівлі шовковиці – заморожування. Чисті та неперестиглі плоди викладають тонким шаром на плоску тарілку, обробну дошку та інший «низький» посуд, який попередньо обтягують харчовою плівкою, і ставлять у морозилку.
Злегка заморозиться шовковиця вже за годину. Після цього її збирають в один пакет і, випустивши повітря, герметично зав’язують.
Можна заморозити шовковицю і в харчових контейнерах, щільно втрамбувавши злегка підморожені ягоди.
Із заморожених ягід варять компоти, роблять начинку для пирогів, додають у коктейлі, йогурти, сир.
Кожна домашня рослина не лише прикрашає інтер'єр, але й приносить радість своєму господареві.
Котлети — це класична страва, яка є важливою частиною української кухні. Це ситна, смачна та…
Щоб вибрати ідеальний диван, важливо враховувати безліч факторів – від розмірів та форми до матеріалів…
Українців можуть позбавити небажаних дзвінків. Новий законопроєкт передбачає можливість ідентифікації абонентів, які порушують ваш спокій.…
Вже з 1 грудня 2024 року клієнтів "Ощадбанку" очікують суттєві нововведення. Чи стануть послуги банку…
Фінансовий ліміт на один подарунок становить 1500 грн. Фото листів будуть публікуватися на сторінці фонду…