Шовковиця або тутове дерево, або тутовик – рід рослин сімейства Тутові. Шовковиця поширена у теплому помірному та субтропічному кліматі Євразії, Північної Америки та Африки. Листя шовковиці – основне джерело живлення тутового шовкопряда, а плоди – криниця користі.
Цінність ягід шовковиці полягає в тому, що вони низькокалорійні. У 100 продуктах міститься всього 43 ккал. При цьому в шовковиці багато вітамінів групи В, С та РР. За вмістом калію вона є визнаним лідером серед ягід.
Шовковиця також багата на фосфор і магній. Це означає, що її вживання допоможе поліпшити настрій і сон, зняти напругу. Вважається, що лише одна з’їдена жменя шовковиці на день допомагає зміцнити імунітет та захистити від авітамінозу.
Як і всі сезонні ягоди, може зберігатися у замороженому вигляді.
Найпростіший спосіб заготівлі шовковиці – заморожування. Чисті та неперестиглі плоди викладають тонким шаром на плоску тарілку, обробну дошку та інший «низький» посуд, який попередньо обтягують харчовою плівкою, і ставлять у морозилку.
Злегка заморозиться шовковиця вже за годину. Після цього її збирають в один пакет і, випустивши повітря, герметично зав’язують.
Можна заморозити шовковицю і в харчових контейнерах, щільно втрамбувавши злегка підморожені ягоди.
Із заморожених ягід варять компоти, роблять начинку для пирогів, додають у коктейлі, йогурти, сир.
У серпні треба виконати кілька важливих дій, інакше хурма не витримає морозів. Експерт пояснив, які…
Сезон баклажанів у розпалі – саме час приготувати ароматну та соковиту страву з фаршем, овочами…
В Україні змінили правила залучення осіб до суспільно корисних робіт під час воєнного стану. Нові…
Уже цієї зими українці можуть залишитись без опалення просто посеред морозів, причина – у змі…
В Україні ухвалили важливі зміни, що стосуються військовозобов'язаних. Що саме змінилося.
Ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС часто не розуміють, чому їм призначають пенсію за віком. Пояснює…