Готуємо за рецептами наших читачів: 5 незрівняних страв
Рулет із лаваша з сиром, яйцями та огірками
«Лаваш – 1 штука, яйця – 5 штук, огірки – 3 штуки, сир – 150 грамів, зелень, майонез та сіль – за смаком.
- Яйця зварити круто. Остудити і натерти на великій тертці або подрібнити ножем.
- Нарізати огірки невеликими шматочками.
- Сир натерти на великій тертці.
- Кріп дрібно нарубати.
- Змішати яйця з огірками, сиром, зеленню, майонезом та сіллю.
- Розстелити лаваш, змастити його начинкою і скрутити у рулет.
Помістити у холодильник на півгодини.
Петро Сергійович, м. Запоріжжя»
Яєчня в солодкому перці для онуків
«Солодкий перець – 1 штука, яйця – 4 штуки, рослинна олія – 1 столова ложка, сіль та перець – за смаком.
Перець нарізати кільцями заввишки трохи більше 1 сантиметра. Видалити насіння і внутрішні перегородки.
У сковороді розігріти олію на середньому вогні. Обсмажити перець по 2 хвилини з кожного боку.
Вбити по яйцю у кожне кільце. Посолити і поперчити. Трохи зменшити вогонь і смажити яєчню до готовності. Можна прикрасити зеленню.
Лідія Миколаївна, Волинська обл.»
Холодний бурячник з йогуртом
«Середній буряк – 1 штука, лимон – 1 штука, вода або овочевий бульйон – 400 мілілітрів, редис – 10-12 штук, огірки – 2 штуки, кріп та зелена цибуля – 1 пучок, часник – 1 зубчик, грецький йогурт (можна кефір ) – 750 грамів, сіль та яйця – за смаком.
- Буряк натерти на великій тертці. З лимона вичавити 2-3 столові ложки соку.
- Покласти буряк у каструлю, залити холодною водою або бульйоном, додати лимонний сік. Після закипання проварити 5 хвилин, зняти з вогню і повністю остудити.
- Редиску та огірки натерти на великій тертці або нарізати соломкою. Зелень дрібно порубати. Часник пропустити через прес.
- До охолоджених буряків додати овочі, зелень та йогурт. За бажанням можна покласти нарізану кубиками ковбасу (невеликий шматочок). Посолити і прибрати у холодильник на 3-4 години.
- Яйця відварити круто, остудити, нарізати половинками і додати у суп при подачі.
Надія Львівна, м. Хмельницький»