П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяГотуємо смачно: томатний суп зі свіжих помідорів

Готуємо смачно: томатний суп зі свіжих помідорів

Этот материал также доступен на русском языке
Ще трохи, і помідорів буде достатньо в магазинах і на базарах, а найбільше - на своїх грядках. І тоді рекомендуємо спробувати новий рецепт із яскравими та соковитими томатами.

Помідори – 500 грамів, солодкий перець – 1 штука, цибуля – 1-2 штуки, бульйон – 200 мілілітрів, часник – 1-2 зубчики, зелень, олія, сіль та перець – за смаком.

  • Солодкий перець очистити від серцевини і нарізати на невеликі шматочки. За бажанням, можна запекти перець у духовці і очистити від шкірки. Запечений перець додасть томатному супу-пюре пікантності.
  • Підготувати помідори для очищення від шкірки. Зробити надріз на хрест-навхрест на кожному овочі, краще це робити гострим ножем.
  • Покласти помідори у глибоку миску і залити окропом. Вода має повністю покривати томати. Залишити помідори в окропі на 5 хвилин.
  • Злити гарячу воду і залити холодною. Це допоможе легко очистити томати від шкірки. Очищені помідори нарізати на часточки.
  • Нарізати дрібно цибулю і зубчик часнику. Обсмажити в сотейнику з товстим дном цибулю з часником до золотистого кольору, з додаванням двох столових ложок олії.
  • Додати солодкий перець і помідори. Все добре перемішати і тушкувати пару хвилин.
  • Влити бульйон, додати сіль, накрити кришкою сотейник і тушкувати 20 хвилин усі овочі до м’якості.
  • Перемішати томатну масу, якщо вона дуже рідка, дати випаруватися зайвій волозі ще 5 хвилин.
  • Після цього зняти томатну масу з вогню і спробувати на смак. Якщо помідори надто кислі, тоді додати трохи цукру для смаку та солі за потребою.
  • Перебити суп блендером до однорідності. Додати трохи зелені та перцю для смаку.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні