Понеділок, 13 Травня, 2024
ГоловнаПенсійна справа«Дорослий вік» та його труднощі: як це бачиться очима наших читачів

«Дорослий вік» та його труднощі: як це бачиться очима наших читачів

Этот материал также доступен на русском языке
На адресу редакції надходить багато листів, у яких читачі розповідають про свої проблеми, дякують за корисні та цікаві матеріали. І найважливіше в цих листах – автори не втрачають позитивного настрою та бажання жити, творити, у тому числі писати та складати різні теми.

У свою чергу редакція також намагається підтримати читачів, розповідає про людей і ситуації, які повертають віру і надію тим, хто цього потребує..

Коли пенсії не вистачає

Ми живемо у важкий час – часто повторюєте ви у своїх листах і, безумовно, маєте рацію. Тяжко і емоційно, і фінансово. А якщо є проблеми зі здоров’ям, то і без зайвих слів все зрозуміло. Наталія Кишлали із села Виноградівки Одеської області пише нам:

«Мені поставили діагноз «ревматоїдний артрит». Можливо, є якісь благодійні фонди, де безкоштовно видають ліки для людей з таким діагнозом, адже на пенсію в 2700 гривень дуже важко їх купувати».

Благодійних фондів (БФ), які цілеспрямовано можуть допомогти у цьому випадку, ми не знаємо. Як правило, БФ загалом опікуються самотніми людьми або особами з інвалідністю: періодично надають їм продукти і ліки.

З початку війни ми регулярно публікуємо інформацію про такі організації. Найчастіше їхня діяльність спрямована на підтримку переселенців, але й зазначені категорії не залишаються без допомоги.

Якщо ви не читаєте постійно наші видання – газету та сайт – і пропускаєте таку інформацію, поцікавтеся волонтерськими організаціями у місцевих органах влади. В місті, звичайно, простіше зв’язатися з волонтерами, але оскільки ви живете в області – можливими є певні труднощі.

Є й державні програми підтримки соціально незахищених категорій населення. Щоб скористатися ними, братимуть до уваги ваш дохід, чи є у вас рідні, чи отримуєте ви виплати за інвалідністю.

Як нашому журналісту повідомили у Центрі надання адміністративних послуг (ЦНАП) Болградського району, вам треба звернутися до соцпрацівника, який перебуває у Виноградівці. Він пояснить, чи належиться вам допомога, і якщо так, то які документи треба підготувати.

Також можна проконсультуватися, зателефонувавши до Болградського ЦНАП за номером (048-46) 4-29-19.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні