П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяПробуємо найніжніші капустняшки - оладки із сирої капусти на кефірі

Пробуємо найніжніші капустняшки – оладки із сирої капусти на кефірі

Этот материал также доступен на русском языке
Капустяні оладки з сирої капусти на кефірі, приготовані на сковороді, виходять м'якими і соковитими, мають яскраво виражений запах тушкованої капусти. На смак вони схожі на пиріжки з капустою.

Прихильникам правильного харчування або тих, хто прагне до позбавлення від зайвої ваги, вони теж припадуть до смаку.

Оладки з капустою можна смажити на сковороді чи мультиварці – результат виходить однаковим. Різниця є лише в кольорі піджаристої скоринки, в мультиварці оладки з капустою виходять світлішими.

Продукти:

● 1 ст-н кефіру
● 2 яйця
● за смаком солі
● 1 ч.л. цукру
● 0,5 ч.л. меленого чорного перцю
● 3 ст.л рослинної олії
● 1 ч.л. соди
● 2 ст-на дрібно нашаткованої капусти
● дрібно нарізана зелень кропу, петрушки, зеленої цибулі
● борошна стільки, щоб тісто вийшло як густа сметана.

Готуємо:

Врахуйте, що капуста при смаженні оладок виділить багато соку, який зробить тісто рідше. Тому тісто робіть трохи густіше, ніж на звичайні оладки.

  1.  Робимо тісто, як на оладки. Борошно вводимо доти, доки тісто не почне нагадувати густу сметану. Соду вводимо наприкінці!
           Порада. Соду оцтом не гасимо, цю роботу виконає кефір.
  2. В тісто додаємо нашатковану капусту та зелень.
  3. Ретельно перемішуємо. Викладаємо столовою ложкою на розігріту сковорідку з малим додаванням олії. Випікаємо.

Подаємо зі сметаною або соусами на її основі.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні