Прихильникам правильного харчування або тих, хто прагне до позбавлення від зайвої ваги, вони теж припадуть до смаку.
Оладки з капустою можна смажити на сковороді чи мультиварці – результат виходить однаковим. Різниця є лише в кольорі піджаристої скоринки, в мультиварці оладки з капустою виходять світлішими.
Продукти:
● 1 ст-н кефіру
● 2 яйця
● за смаком солі
● 1 ч.л. цукру
● 0,5 ч.л. меленого чорного перцю
● 3 ст.л рослинної олії
● 1 ч.л. соди
● 2 ст-на дрібно нашаткованої капусти
● дрібно нарізана зелень кропу, петрушки, зеленої цибулі
● борошна стільки, щоб тісто вийшло як густа сметана.
Готуємо:
Врахуйте, що капуста при смаженні оладок виділить багато соку, який зробить тісто рідше. Тому тісто робіть трохи густіше, ніж на звичайні оладки.
- Робимо тісто, як на оладки. Борошно вводимо доти, доки тісто не почне нагадувати густу сметану. Соду вводимо наприкінці!
Порада. Соду оцтом не гасимо, цю роботу виконає кефір. - В тісто додаємо нашатковану капусту та зелень.
- Ретельно перемішуємо. Викладаємо столовою ложкою на розігріту сковорідку з малим додаванням олії. Випікаємо.
Подаємо зі сметаною або соусами на її основі.