П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяПоки є полуниця: простий пиріг з ягодою за забутим рецептом

Поки є полуниця: простий пиріг з ягодою за забутим рецептом

Этот материал также доступен на русском языке
Варто тільки з'явитися натяку на сезонні фрукти та ягоди, як руки тягнуться спекти щось смачненьке. Особливо коли йдеться про полуниця. Як можна встояти перед цією соковитою, манливою своєю приємною кислуватою насолодою ягодою?

Всім любителям солодкої домашньої випічки сподобається простий пиріг з полуницею до чаю. Такі ласощі з чарівним ароматом краще за всякі слова заявляють про прихід довгоочікуваного літа.

Варто тільки з’явитися натяку на сезонні фрукти та ягоди, як руки тягнуться спекти щось смачненьке. Особливо коли йдеться про полуниця. Як можна встояти перед цією соковитою, манливою своєю приємною кислуватою насолодою ягодою?

Крім того, крім смакових якостей, вона несе ще й користь для здоров’я! У цьому пирозі мало тіста, багато соковитих ягід. І готується на раз-два.

Інгредієнти

  • Яйце 3 шт.
  • Сіль 1 тріски.
  • Полуниця 200 г
  • Цукор 220 г
  • Кефір 250 мл
  • Соду 1 ч. л.
  • Пшеничне борошно 400 г
  • Розпушувач 1 ч. л.

Приготування

  • Полуниця помийте, видаліть плодоніжку і розріжте ягоди навпіл. пиріг з свіжою полуницею
  • Розбийте яйця в миску, змішайте з сіллю і збийте міксером до пишності, приблизно 2 хвилини. Потім додайте цукор і збийте ще раз до утворення пишної піни.
  • Надалі влийте кефір і знову перемішайте міксером. Додайте розпушувач, потім введіть відразу все борошно і перемішайте.
  • Форму для випікання змастіть вершковим маслом і присипте борошном. Вилийте тісто у форму. Зверху довільно викладіть ягоди.
  • Надайте пиріг з полуницею в розігріту духовку і випийте при температурі 180 градусів приблизно 40 хвилин.

Побалуйте себе та своїх близьких цією випічкою зі свіжими ягодами. Такий простий пиріг з полуницею — ідеальний літній десерт, який сподобається будь-кому.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні