П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЧи вмієте ви замішувати прісне тісто?

Чи вмієте ви замішувати прісне тісто?

Этот материал также доступен на русском языке
З прісного тіста роблять пельмені, вареники, манти, розкочують локшину. Для отримання прісного тесту всі інгредієнти відразу з'єднують у посуді та ретельно перемішують.

Якщо у вас не склалися стосунки із дріжджовим тестом, ви можете приготувати не менш смачну випічку на тесті без додавання дріжджів. Прісне (безрожжеве тісто) готується швидше, а також з ним легше працювати, воно пластичніше і податливіше.

Як підйомна сила присутні в тесті кисломолочні продукти. Тісто смачніше і пишніше, якщо використовувати нежирну сметану, а ще краще класичний натуральний йогурт без добавок.

  1.  Щоб не помилитися з кількістю борошна, рідину вливають у зроблене в борошні поглиблення.
  2.  При з’єднанні рідини та яєць з борошном тісто замішують не поспішаючи, обертаючи ложкою в один бік, при цьому захоплюючи з країв все більше борошна. Коли вся рідина вбереться в борошно, тісто викладають на стіл і остаточно вимішують.
  3.  Погано вимішане тісто важко розкочується, у ньому проглядаються тверді ущільнення та борошно. Воно виходить менш еластичним, з ним важко працювати. Пельмені та вареники з такого тіста погано защипуються, рвуться, а при варінні розклеюються та розкисають.
  4.  Місити прісно тісто треба якомога довше. Для цього можна скористатися хлібопічкою, засипавши у чашу всі інгредієнти і встановивши функцію «Тісто».
  5.  Готове тісто кладуть у пакет або накривають мискою, щоб воно відлежало. Після «відпочинку» тісто добре розкочується, стає еластичним та податливим.

 

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні