Ця рослина відноситься до сімейства хрестоцвітих. Воно відрізняється масою корисних властивостей та наявністю великої кількості вітамінів.
Рукола має багато корисних властивостей, проте вживати в їжу її можна не всім. До її складу входять вітаміни А, В, Е, С, К, такі мікроелементи, як цинк, селен, марганець, залізо, фосфор, натрій, кальцій та калій.
Рукола допомагає налагодити роботу шлунка, знищує мікроби та віруси, підвищує імунітет, зміцнює стінки кровоносних судин, зменшує відкладення солей і рівень холестерину. Крім того, вона благотворно впливає на склад крові, підвищуючи вміст гемоглобіну, а також заспокоює нервову систему, допомагає відбілити шкіру і позбутися мозолів. Корисною є рукола і при гіпертонії, оскільки має сечогінний ефект.
Деякі дослідники стверджують, що в руколі містяться речовини, які мають протипухлинну дію, тобто цю зелень можна використовувати для профілактики онкологічних захворювань.
Що стосується протипоказань, то руколу небажано їсти тим, хто страждає на гастрит з підвищеною кислотністю та алергією на капусту і редис.
Експерти прогнозують ймовірне затоплення кількох українських міст. Про які населені пункти йдеться та з чим…
Частині внутрішньо переміщених осіб доступна нова грошова допомога в розмірі 2000 гривень. Яким критеріям треба…
Пенсійний фонд України надає можливість пройти відеоідентифікацію пенсіонерам онлайн без необхідності відвідувати відділення особисто. Як…
Надійний та ефективний генератор — відмінне джерело живлення для дому та офісу у разі частого…
Мережу облетіла новина про зниження тарифу на газ, і багато хто вже готується радіти дешевшому…
Українці можуть отримати 1000 грн “Зимової підтримки” до 24 грудня і витратити їх на товари…