Ця рослина відноситься до сімейства хрестоцвітих. Воно відрізняється масою корисних властивостей та наявністю великої кількості вітамінів.
Рукола має багато корисних властивостей, проте вживати в їжу її можна не всім. До її складу входять вітаміни А, В, Е, С, К, такі мікроелементи, як цинк, селен, марганець, залізо, фосфор, натрій, кальцій та калій.
Рукола допомагає налагодити роботу шлунка, знищує мікроби та віруси, підвищує імунітет, зміцнює стінки кровоносних судин, зменшує відкладення солей і рівень холестерину. Крім того, вона благотворно впливає на склад крові, підвищуючи вміст гемоглобіну, а також заспокоює нервову систему, допомагає відбілити шкіру і позбутися мозолів. Корисною є рукола і при гіпертонії, оскільки має сечогінний ефект.
Деякі дослідники стверджують, що в руколі містяться речовини, які мають протипухлинну дію, тобто цю зелень можна використовувати для профілактики онкологічних захворювань.
Що стосується протипоказань, то руколу небажано їсти тим, хто страждає на гастрит з підвищеною кислотністю та алергією на капусту і редис.
В Ощадбанку нагадали, що при розрахунках через касу клієнтам необхідно враховувати як комісії, так і…
Данило Гетьманцев заявив, що індексація не покриває інфляцію та посилює соціальну несправедливість.
Міністерство юстиції України нагадує: якщо ви придбали нерухомість до цього року, зареєструйте своє право у…
У проєкті Держбюджету на 2026 рік нарешті переглянули розмір прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати,…
Поки сім'я у вихідні ще ніжиться в ліжку, можна приготувати швидкий і незвичайний сніданок. Любите…
4 жовтня газеті «На пенсії» 20 років. За цей час вона стала надійним другом і…