Листковий пиріг з картоплею
Листкове тісто – 400 грамів, картопля – 2-3 штуки, рослинна олія – 2 столові ложки, сіль, перець, приправи та зелень – за смаком.
На аркуші пергаменту розкотити тісто тонким прямокутним пластом.
Перекласти пергамент на деко. Загнути краї тіста приблизно на 1 сантиметр. Притиснути їх виделкою, утворюючи гарний візерунок. Зробити на тісті кілька проколів виделкою, щоб воно не набрякло під час випікання.
Очистити картоплю і нарізати тонкими пластинками. Викласти картоплю на тісто, полити олією, посипати сіллю, перцем і будь-якою приправою.
Пиріг запікати при температурі 190 градусів 35-40 хвилин. Пиріг має підрум’янитися, а картопля – стати м’якою.
Готову страву прикрасити рештою трав і подавати зі сметаною.