Статті

Як правильно готувати сирну запіканку, щоб вона була легкою, повітряною, пропеченою

До того ж це корисний і апетитний сніданок, хороше перекушування, яке можна взяти з собою в дорогу або на роботу.

Також сирна запіканка виручить, якщо немає бажання готувати щось увечері – додаєте до страви сметану, ягідний джем, варення та вечерю готовий. Робити сирну запіканку дуже легко.

Ось кілька маленьких секретів вдалої запіканки.

  • Сир потрібно обов’язково перетерти через сито. Якщо для цього часу немає, пропустіть його через м’ясорубку.
  • Розітріть сир з маслом – це покращить смак готової страви.
  • Поставте в духовку із запіканкою деко з водою – це додасть випічці легкості.
  • Випікати запіканку треба досить довго: годину-півтори при температурі 160 градусів. Не відчиняйте часто дверцята духовки.
  • Під час запікання не має бути різких звуків – тісто може осісти.
  • Щоб скоринка зверху не стала занадто жорсткою та сухою, після того, як дістанете запіканку з духовки, змастіть її теплим молоком.

Рецепт

  • Візьміть 110 г (3/4 склянки) борошна, 8 яєць, 170 г цукру, 50 г жирних вершків, цукати та родзинки.
  • Сир перетріть через сито, додайте вершки, цукати, родзинки, цукор, борошно та жовтки. Все обережно перемішайте до однорідної маси.
  • Збийте білки в стійку піну, акуратно з’єднайте з сирною масою і знову перемішайте.
  • Викладіть тісто у форму, змащену маслом, і постукайте по формі кілька разів, щоб вийшло зайве повітря.
  • Випікайте при температурі 160-170 градусів до золотистої скоринки.

Сирну запіканку часто готують на Великдень.

Новое на сайте

  • Новини

Погода в Україні на середу, 20 серпня: що новенького обіцяють синоптики

Погода в середу мало відрізнятиметься від вівторка. Над Україною – область підвищеного атмосферного тиску, мінлива…

19/08/2025 23:26
  • Новини

Магнітні бурі на середу, 20 серпня 2025 року: на що чекати Землі?

Астрономи фіксують підвищену активність магнітосфери: на Сонці продовжуються спалахи. Фахівці радять бути уважними літнім та…

19/08/2025 22:54
  • Статті

Сезонні ласощі без ризику: що важливо знати про кавун та диню

Літо – пора кавунів та динь. Ці соковиті фрукти не тільки освіжають, а й приносять…

19/08/2025 22:16
  • Новини

Час – гроші: власникам квартир та будинків важливо сплатити їх до 1 вересня

Власникам квартир та будинків в Україні нагадали: до 1 вересня необхідно розрахуватися із податками за…

19/08/2025 21:38
  • Статті

Чому з телефону зникають гроші, або про кнопковий телефон та інтернет

Поки одні оновлюють айфони, інші вірні кнопковим «Нокіям». Але мобільні оператори, схоже, вирішили: інтернет потрібен…

19/08/2025 20:47
  • Новини

Літній пиріг без яєць і молока – галета, яка підкорить усіх

Хочете порадувати себе ароматною випічкою, але без яєць та молока? Пісна галета з фруктами та…

19/08/2025 19:57