П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯк правильно готувати сирну запіканку, щоб вона була легкою, повітряною, пропеченою

Як правильно готувати сирну запіканку, щоб вона була легкою, повітряною, пропеченою

Этот материал также доступен на русском языке
Здається, неможливо уявити людину, яка може відмовитися від шматочка сирної запіканки. Це страва, яка від ніжності тане у роті. Їж її, наче легку хмару.

До того ж це корисний і апетитний сніданок, хороше перекушування, яке можна взяти з собою в дорогу або на роботу.

Також сирна запіканка виручить, якщо немає бажання готувати щось увечері – додаєте до страви сметану, ягідний джем, варення та вечерю готовий. Робити сирну запіканку дуже легко.

Ось кілька маленьких секретів вдалої запіканки.

  • Сир потрібно обов’язково перетерти через сито. Якщо для цього часу немає, пропустіть його через м’ясорубку.
  • Розітріть сир з маслом – це покращить смак готової страви.
  • Поставте в духовку із запіканкою деко з водою – це додасть випічці легкості.
  • Випікати запіканку треба досить довго: годину-півтори при температурі 160 градусів. Не відчиняйте часто дверцята духовки.
  • Під час запікання не має бути різких звуків – тісто може осісти.
  • Щоб скоринка зверху не стала занадто жорсткою та сухою, після того, як дістанете запіканку з духовки, змастіть її теплим молоком.

Рецепт

  •  Візьміть 110 г (3/4 склянки) борошна, 8 яєць, 170 г цукру, 50 г жирних вершків, цукати та родзинки.
  • Сир перетріть через сито, додайте вершки, цукати, родзинки, цукор, борошно та жовтки. Все обережно перемішайте до однорідної маси.
  • Збийте білки в стійку піну, акуратно з’єднайте з сирною масою і знову перемішайте.
  • Викладіть тісто у форму, змащену маслом, і постукайте по формі кілька разів, щоб вийшло зайве повітря.
  • Випікайте при температурі 160-170 градусів до золотистої скоринки.

Сирну запіканку часто готують на Великдень.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні