«Останні роки часто говорять про користь насіння чиа. Прошу розповісти про це докладніше: що це за насіння і в чому його цінність.
Лариса, м. Львів»
Насіння чиа – це зерна шавлії іспанської.
Вони містять багато корисних речовин: кальцій, калій, магній, фосфор, цинк, вітаміни групи В (В1, В2, В3).
Ще одна з переваг цього насіння – високий вміст клітковини (40% від ваги насіння).
Завдяки своєму складу насіння чиа:
- – очищають організм від шлаків та токсинів;
- – допомагають знизити вміст холестерину та рівень цукру в крові;
- – підтримують здоров’я серцево-судинної системи;
- – покращують мозкову діяльність;
- – сприяють міцності кісток.
Насіння чиа можна додавати при приготуванні каш і десертів. Їх також додають у салати та випічку.