На пенсії - Живемо!

Як правильно замісити дріжджове тісто, щоб здивувати всіх

Этот материал также доступен на русском языке

тесто
Покупне тісто — добре, але не для тих, хто воліє контролювати якість випічки самостійно, а тим більше, якщо хоче вразити рідних та близьких відмінною випічкою. У випічці використовується дріжджове тісто. У ньому багато цукру, олії, яєць, але головне – дріжджі.

Щоб вироби з дріжджового тіста вийшли м’якими, пишними і пропеченими, тісто має пройти три етапи: заміс, підйом, вистоювання.

  • Дріжджове тісто треба місити ретельно. Під час замішування воно насичується повітрям, а завдяки дріжджам добре піднімається. Тривалість вимішування залежить від набору інгредієнтів.
  • Тісто з великою кількістю жиру, цукру, яєць піднімається повільно. Погано вимішане тісто виходить важким, і вироби з нього часто виходять напівсирими. Тому здобне дріжджове тісто (наприклад, паски) починають робити за 6-8 годин до випічки. Усі інгредієнти вводять у тісто поступово, кожного разу ретельно його вимішуючи і відправляючи у тепле місце для підйому.
  • Добре вимішане тісто не прилипає до рук і легко відстає від стінок форми. Будь-яке дріжджове тісто після останнього підйому відразу використовують для формування виробів, які після вистоювання відправляють у піч.
  • Визначити готовність тіста до випікання можна після натискання на нього пальцем. Якщо поглиблення швидко зникає, тісто ще недостатньо піднялося. При хорошому вистоюванні вм’ятина на тісті залишається практично без змін.

 

Facebook
X (Twiiter)
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
купити ноутбук Львів, ціни в Україні

Перейти на українську версію сайту?