Для заготівлі траву збирають із квітучих стебел протягом усього часу цвітіння рослини. Зібрану траву 4-5 годин пров’ялюють на сонці, а потім досушують під навісом або в теплому приміщенні.
Рослина відома в народній медицині багатьох країн. Вважається, що зірківка
Чинить протизапальну, антисептичну, протицинготну дію. Настій трави або сік свіжої рослини вживають при захворюваннях печінки та жовчного міхура, легень (особливо при кровохарканні), кривавому блюванні, геморої, а також при тиреотоксикозі.
Настоєм трави промивають очі при запаленнях і на початковій стадії помутніння рогівки (катаракта).
Зовнішньо міцний настій у вигляді примочок використовують при хворобах шкіри (вугри, порізи, висипи, гнійні рани), у вигляді ванн – при набряках ніг та нервовому збудженні.
У лікувально-профілактичний харчовий раціон (особливо при хворобах легень, серця, печінки та нирок) включають салати з молодого свіжого листя та пагонів.
Про запас рослину квасять і маринують.
Настій свіжої трави (10 столових ложок сировини на 1 л окропу, кип’ятять 5 хв., настоюють 4 години) для компресів та промивань.
Старі домоткані рушники — це не просто елемент побуту, який припадає пилом у скринях. Це…
Цього року 20 листопада в Україні вперше вперше святкують дату, яку раніше відзначали у червні.
Сорок чоловіків і жінок віком від 60 до 75 років відверто поділилися, про що шкодують…
Грошова підтримка від «Карітасу». У яких регіонах країни діють програми фіндопомоги від благодійної організації та…
Зі звичайної курячої печінки можна приготувати страву ресторанного рівня. Такий рулет виглядає ошатно, відмінно ріжеться…
З четверга в Україні починається потепління. Синоптики оновили прогноз по регіонах.