Для заготівлі траву збирають із квітучих стебел протягом усього часу цвітіння рослини. Зібрану траву 4-5 годин пров’ялюють на сонці, а потім досушують під навісом або в теплому приміщенні.
Рослина відома в народній медицині багатьох країн. Вважається, що зірківка
Чинить протизапальну, антисептичну, протицинготну дію. Настій трави або сік свіжої рослини вживають при захворюваннях печінки та жовчного міхура, легень (особливо при кровохарканні), кривавому блюванні, геморої, а також при тиреотоксикозі.
Настоєм трави промивають очі при запаленнях і на початковій стадії помутніння рогівки (катаракта).
Зовнішньо міцний настій у вигляді примочок використовують при хворобах шкіри (вугри, порізи, висипи, гнійні рани), у вигляді ванн – при набряках ніг та нервовому збудженні.
У лікувально-профілактичний харчовий раціон (особливо при хворобах легень, серця, печінки та нирок) включають салати з молодого свіжого листя та пагонів.
Про запас рослину квасять і маринують.
Настій свіжої трави (10 столових ложок сировини на 1 л окропу, кип’ятять 5 хв., настоюють 4 години) для компресів та промивань.
Пенсіонерка звернулася до ПФУ за доплатою за вік, але отримала відмову. У чому причина і…
Пенсійний фонд України отримав нові обов’язки — тепер саме він опікується багатьма видами соціальних виплат.…
Наразі це вже четвертий регіональний форум, який організовано за підтримки проєкту Реабілітація в Україні (Rehab4U).
Український ринок демонструє стабільно високий інтерес до продукції з Піднебесної протягом останніх десятиліть. Цей тренд…
Як збільшити врожай огірків за допомогою копійчаного засобу, який є в кожній домашній аптечці. Огірки…
Галета – це французька страва, що нагадує відкритий пиріг. Галету можна готувати із солоною або…