Для заготівлі траву збирають із квітучих стебел протягом усього часу цвітіння рослини. Зібрану траву 4-5 годин пров’ялюють на сонці, а потім досушують під навісом або в теплому приміщенні.
Рослина відома в народній медицині багатьох країн. Вважається, що зірківка
Чинить протизапальну, антисептичну, протицинготну дію. Настій трави або сік свіжої рослини вживають при захворюваннях печінки та жовчного міхура, легень (особливо при кровохарканні), кривавому блюванні, геморої, а також при тиреотоксикозі.
Настоєм трави промивають очі при запаленнях і на початковій стадії помутніння рогівки (катаракта).
Зовнішньо міцний настій у вигляді примочок використовують при хворобах шкіри (вугри, порізи, висипи, гнійні рани), у вигляді ванн – при набряках ніг та нервовому збудженні.
У лікувально-профілактичний харчовий раціон (особливо при хворобах легень, серця, печінки та нирок) включають салати з молодого свіжого листя та пагонів.
Про запас рослину квасять і маринують.
Настій свіжої трави (10 столових ложок сировини на 1 л окропу, кип’ятять 5 хв., настоюють 4 години) для компресів та промивань.
На місці події працюють екстрені служби, які надають всю необхідну допомогу постраждалим. Також тривають аварійно-рятувальні…
Розмір допомоги сягає 5000 гривень на кожного члена родини.
У цей день відзначають 27 щорічних свят, з деякими з них ми хотіли б вас…
Багато господинь не люблять довго возитися на кухні, тому віддають перевагу простим рецептам. Пропонуємо найлегший…
Теплиця – це відмінний спосіб вирощування рослин, який дозволяє продовжити вегетаційний період і захистити рослини…
Річкова риба посідає важливе місце у раціоні українців. Найперша її перевага в доступності у свіжому…