Статті

Де придбати якісне насіння зернових культур в Україні?

Щоб усі процеси пройшли успішно та врожай зернових вдався – слід знати кілька нюансів, які допоможуть досягти високих обсягів та прибутку.

Серйозно варто підійти навіть до земельної ділянки, де проходитиме посів.

Насіння зернових культур найкраще проросте в ґрунті після культур, які сприяють накопиченню вологи в ґрунті.

А потім слідує тривалий і дуже копіткий процес – підготовка до безпосереднього посіву. Сюди входять кілька етапів: орання ґрунту, внесення різноманітних добрив, безпосередня підготовка насіннєвого матеріалу та багато іншого.

Купити насіння зернових сьогодні стало трохи простіше, особливо спростилася покупка онлайн.

Усьому «виною» нова аграрна дошка оголошень – ua.vas.trade, яка почала працювати з 2022 року. Онлайн-маркетплейс вміщує одинадцять тематичних каталогів для всіх поширених сільгосп товарів. В однойменному каталозі доступний, як продаж насіння зернових, так і купівля.

У першому випадку ви реєструєтеся і публікуєте оголошення про продаж товару, що займе не більше 15 хвилин, а в другому випадку – можете просто докладно вивчити всі оголошення, що підходять вам, користуватися сортуванням для звуження пошуку і, нарешті, зв’язатися з продавцем для здійснення угоди через онлайн-чат на сервісі

І, де б ви не купували насіння, не забувайте перевіряти сертифікати якості та відсоток сходу, які продавець зобов’язаний надати.

Коли потрібно робити посів? Першими завжди йдуть озимі – їх треба сіяти за два місяці до очікуваних холодів. Навесні настає черга інших культур: кукурудзи, проса, сої, вівса, ячменю та гречки, температура для яких має бути не менше +5°С.

Далі все залежить від кліматичних умов, кількості опадів та якості добрив.

Збирання врожаю є таким же важливим процесом, тут важливо правильно сформувати термін – він має бути не пізніше десяти днів до передбачуваної дати дозрівання. Запізнюватися не можна, оскільки зерно, що дозріло, почне обсипатися, що загрожує великими втратами врожаю.

Після збору останнім та іноді найважливішим стає саме зберігання.

Дотримання мікроклімату у місці зберігання, особливо підтримання рівня вологості та відсутності сторонніх запахів неймовірно важливе.  Для досягнення допустимого відсотка вологості зерно іноді просушують, що допомагає поліпшити показник.

Бажаємо вам якомога меншої кількості втрат, відсутності збитків та гарної посівної.

Новое на сайте

  • Новини

Цей рецепт перевірено в редакції: найсмачніші та найніжніші пиріжки з капустою на дріжджовому тісті

Такі пиріжки з капустою ваші рідні уплітатимуть за обидві щоки. Пропонуємо найкращий рецепт пиріжків на…

10/04/2025 04:31
  • Новини

Погода в Україні на четвер, 10 квітня

Ще кілька діб - і зима остаточно вгамується, вважають синоптики. 10 квітня ситуація на дорогах…

09/04/2025 23:26
  • Новини

Чому досвідчені квітникарі формують троянди на кшталт виноградної лози – ви будете здивовані

Щоб отримати довгі пагони плетистих троянд, придатниз для зрізання, кущ потрібно правильно формувати.

09/04/2025 22:55
  • Статті

Секрети молодості: як доглядати шкіру шиї у зрілому віці – відразу на десяток років помолодієте

Усі знають, що вік жінки видає не так обличчя, як шкіра шиї. Прості поради допоможуть…

09/04/2025 22:33
  • Новини

Магнітні бурі на четвер, 10 квітня 2025 року

Як поведеться Сонце? Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?

09/04/2025 21:56
  • Статті

Щоб не зіпсувати кашу: як вибрати пшоняну крупу без гіркоти

Яскрава золотиста каша з пшона, приправлена ​​олією або зварена на молоці, дуже смачна та корисна.…

09/04/2025 21:27