Наприклад, глюкоза, на яку багатий цукор, необхідна для правильної роботи печінки і допомагає нейтралізувати токсини.
Крім того, вона задіяна у виробленні серотоніну – гормону, який відповідає за гарний настрій та стабільний емоційний стан.
Що стосується шкідливого впливу цукру, то він викликає звикання, подібно до наркотику, викликаючи відчуття комфорту і розслаблення. І якщо наш організм не отримує звичних солодощів, з’являються перепади настрою, дратівливість та агресія.
Крім того, якщо їсти багато солодкого, порушується баланс фосфору та кальцію, виникають проблеми із серцем, нирками, підшлунковою залозою. Цукор може стати причиною запальних процесів, прискорити старіння шкіри, викликати ожиріння та карієс, знизити імунітет.
Однак виключати цукор із раціону повністю небажано, потрібно лише стежити за його кількістю – на день вона не має перевищувати 20-25 грамів.