Гіповітаміноз не слід плутати з авітамінозом – захворюванням, при якому людина тривалий час взагалі не отримує деяких вітамінів.
Обидва ці стани є особливо небезпечними навесні, тому що через нестачу вітамінів послаблюється імунна система, що призводить до різноманітних захворювань.
Вітамін С руйнується при зберіганні продуктів на світлі та при кімнатній температурі, а також при варінні. Наприклад, настій шипшини, в якому дуже багато вітаміну С, не можна варити. Треба подрібнити плоди, скласти у термос і залити їх гарячою водою не вище за 90 градусів, а потім щільно закрити кришкою. За таких умов вітамін С збережеться повністю.
Багаті на вітаміни також ягоди і фрукти, перетерті з цукром. Зате в популярних у нас вареннях вітамінів майже немає. І доки не з’явився новий урожай фруктів, краще купувати свіжозаморожені ягоди, а не банани чи яблука, що довго зберігалися .
При приготуванні овочевих страв намагайтеся якнайменше тримати їх на вогні, оскільки тривала теплова обробка руйнує вітаміни. Пам’ятайте, що повного «комплекту» вітамінів немає в жодному овочі, тому овочевий стіл має бути різноманітним. Не забувайте також про зелень і трави.
Якщо ваш раціон буде включати достатньо овочів та фруктів, зелені та насіння, то у вас не виникне потреби в додатковому прийомі дорогих вітамінних препаратів.
Кожна домашня рослина не лише прикрашає інтер'єр, але й приносить радість своєму господареві.
Котлети — це класична страва, яка є важливою частиною української кухні. Це ситна, смачна та…
Щоб вибрати ідеальний диван, важливо враховувати безліч факторів – від розмірів та форми до матеріалів…
Українців можуть позбавити небажаних дзвінків. Новий законопроєкт передбачає можливість ідентифікації абонентів, які порушують ваш спокій.…
Вже з 1 грудня 2024 року клієнтів "Ощадбанку" очікують суттєві нововведення. Чи стануть послуги банку…
Фінансовий ліміт на один подарунок становить 1500 грн. Фото листів будуть публікуватися на сторінці фонду…