Статті

Секрети шеф-кухарів: які спеції з чим краще поєднувати?

А ще спеції та прянощі дуже корисні, зрозуміло, тільки якщо вживати їх у розумних кількостях. І для того, щоб витягти зі спецій із прянощами максимум користі, важливо навчитися правильно поєднувати їх з різними продуктами.

 Кожна досвідчена господиня використовує при приготуванні тієї чи іншої страви знайому і багаторазово перевірену приправу. І складно змусити себе спробувати щось нове.

Адже в сучасній кулінарії налічується понад 150 видів спецій!

РОЗМАРИН. Краще подавати з грибами, картоплею, цибулею, квасолею або зеленим горошком. Підкреслює смак курки, баранини та риби. Можна додавати в маринади або змішувати з часником, орегано та базиліком.

БАЗИЛІК. При приготуванні додають до баклажанів, картоплі або до помідорів. Підкреслює смак курки, свинини, риби та сирів. Використовують у салатних заправках та соусах. Поєднується з часником, розмарином, чебрецем, майораном та орегано.

ЧЕБРЕЦЬ. Пряність добре поєднується з морквою, помідорами, цвітною капустою, квасолею та сочевицею. Надає насичений смак яловичині, баранині, свинині. Чебрець додають у супи, маринади, заправки. Поєднується з орегано та розмарином.

ГВОЗДИКА. Має пекучий та пікантний аромат, який підкреслює смак яблук, буряків, гарбуза, солодкого перцю та помідорів. Готують з бараниною, додають у супи, маринади та випічку. Можна змішувати з корицею та мускатним горіхом.

ІМБИР. Аромат солодкий, зігріваючий. Підсилює смак моркви, цитрусових, буряків, гарбуза, м’яса курки, яловичини та риби. Можна додавати в рис, рагу, соуси та маринади. Поєднується із сушеним часником.

КОРИЦЯ. Ароматна пряність розкриває смак яблук, солодкого перцю, картоплі, гарбуза, моркви та груші. Надає незвичайний смак курці та баранині. Можна додавати в соуси, випічку та десерти. Поєднується з мускатним горіхом, гвоздикою та перцем.

КАРДАМОН. Має солодкий аромат. Можна готувати разом із морквою, цитрусовими, гарбузом, горошком та сочевицею. Добре розкриває смак м’яса курки, качки та свинини, додають у рис. Змішують з корицею, імбиром та куркумою.

КОРІАНДР. Надасть пряного аромату і злегка гострого смаку болгарському перцю, картоплі та помідорам. Також підкреслить смак курки, яловичини або свинини. Додають у рагу, супи, фарш та соуси. Можна змішувати з перцем чилі та корицею.

ОРЕГАНО. Можна приправити помідори, болгарський перець, картоплю, гриби та квасолю. Зазвичай додають при готуванні яловичини, курки та риби, супів, томату, соусів та маринаду. Поєднується з лавровим листом та чебрецем.

ПАПРИКА. Додають у страви з болгарським перцем, цвітною капустою, гарбузом та картоплею. Підсилює смак курки та морепродуктів, рису, супів, маринадів. Можна змішувати з часником, червоним перцем та корицею.

МУСКАТНИЙ ГОРІХ. Гармонійно поєднується з броколі, морквою, цвітною капустою та гарбузом. Надає насичений смак баранині, рису, соусам, випічці та будь-якій начинці. Можна змішувати з запашним перцем та гвоздикою.

Новое на сайте

  • Новини

Півонії будуть усипані величезними шапками з суцвіть – ось що потрібно встигнути зробити

Від півонії на вашій ділянці будете в захваті не лише ви, а й ваші сусіди.…

07/04/2025 22:59
  • Новини

Погода в Україні на вівторок, 8 квітня

8 квітня очікується мокрий сніг місцями у західних та північних областях.

07/04/2025 22:25
  • Новини

Магнітні бурі на вівторок, 8 квітня 2025 року

Як вплине на нас збуджений стан магнітосфери Землі?

07/04/2025 21:58
  • Статті

Чим відрізняється бюджетний тепловізор від дорогого

Тепловізори використовуються в різних сферах — від полювання та охорони до будівництва й промислової діагностики.…

07/04/2025 21:45
  • Статті

Усуваємо негативні наслідки перепадів погоди та магнітних бур: чим швидко підняти тиск без ліків

Люди, схильні до нестабільного артеріального тиску, особливо часто страждають від перепадів погоди, впливу магнітних бур…

07/04/2025 21:19
  • Статті

Пільги для чорнобильців: на що можуть розраховувати ліквідатори третьої та четвертої категорії

Ми вже розповідали про пільги для чорнобильців 1-ї та 2-ї категорій. Продовжуємо тему та роз'яснюємо,…

07/04/2025 20:32