Четвер, 19 Вересня, 2024
ГоловнаСпоживачПаназіатська кухня: у чому її секрет

Паназіатська кухня: у чому її секрет

Этот материал также доступен на русском языке
Паназіатською кухнею називають переплетення кулінарних традицій ряду країн, які розташовані у південно-східній частині Азії. При цьому автентичні рецепти використовуються досить рідко, частіше страви дещо адаптують до смаків європейців. Поєднання екзотики та звичних ноток і призвело до такої стрімкої популяризації паназіатської кухні.

Основні переваги такої їжі

До переваг паназіатської кухні можна віднести:

  • поєднання кількох смакових відтінків в одному блюді (кислі, солодкі, гіркі, солоні та гострі нотки тут природно переплітаються);
  • практично повна відсутність олії, що знижує калорійність страв;
  • мінімальна термічна обробка – в результаті смак і користь продуктів зберігаються;
  • велика кількість соусів і приправ, які додають їжі ефектності та пікантності.

Суші як найяскравіший представник

Найбільш популярною паназіатською стравою, без сумніву, є суші. Невеликі грудочки з рису та морепродуктів подають у всіх куточках світу. До основних переваг можна віднести яскравий зовнішній вигляд, незвичайний смак, різноманітність морепродуктів та пікантність. А ще суші – це дуже різноманітно. Маки, нігірі, гункан, темпура, урамаки – серед сотень варіантів кожен знайде чим би перекусити. У ресторанах Sushi Master ви можете замовити всі популярні мережі суші в Одесі, приготовлені найкращими кухарями міста. Швидка доставка, великий вибір знижок та широкий асортимент – на що можуть розраховувати клієнти мережі.

Що ще належить до паназіатської кухні

Але суші – це не єдине, чим може похвалитися паназіатська кухня. До інших популярних страв відносять:

  • Суп місо. Він виготовляється з ферментованої соєвої пасти, овочів, м’яса, морепродуктів, тофу та грибів. Страва одночасно легка та ситна. А ні з чим незрівнянний аромат не залишить вас байдужим.
  • Салат хіяші вакамі. Водорості, смажений кунжут та горіховий соус – тут немає нічого зайвого. Такий салат стане як ідеальним доповненням до основної страви, так і повноцінним перекушуванням.
  • Локшина удон. Процес приготування займає лише кілька хвилин, так що довго чекати вам не доведеться. Локшина удон виділяється приємним присмаком через особливі соуси та спеції. Страва подається з овочами, морепродуктами, курячим філе та ін.

М’ясо в кисло-солодкому соусі, тому ям, ВОК-їжа – любителям паназіатської кухні дійсно є чим порадувати себе та своїх близьких. А завдяки чудовому смаку та відмінним поживним властивостям такі страви точно укоріняться у вашому раціоні!

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні