Експертами Гарвардської школи громадської охорони здоров’я було розроблено Тарілку здорового харчування. Це свого роду посібник для здорового, збалансованого харчування.
Основну частину прийому їжі мають становити овочі та фрукти – 1/2 тарілки.
Різні овочі та фрукти містять різні вітаміни та мінерали і в різних кількостях. Якщо харчуватися різноманітно, організм отримуватиме всі необхідні поживні речовини.
Потім перевагу треба віддавати цільнозерновим – 1/4 тарілки.
Цільнозернові – це зерна пшениці, ячмінь, пшоно, вівсянка, гречка, неочищений рис і продукти, виготовлені з них.
Решту слід «закрити» білками – 1/4 тарілки.
Джерела великої кількості білка: риба, курка, індичка, кролик, яйця, квасоля, сочевиця, горіхи, сир, йогурт. Телятина і свинина також містять багато білка, але їх споживання бажано обмежити.
Всесвітня організація охорони здоров’я вважає, що готові м’ясні продукти або оброблене м’ясо (солене, копчене, в’ялене) є канцерогенами для людини. Такий висновок зроблено з урахуванням численних досліджень.
Тарілка здорового харчування також включає вживання корисних рослинних олій (оливкова, кукурудзяна, арахісова). Їх у помірній кількості радять додавати до овочевих салатів.
Два потоки плазми прямують до Землі. Передбачається, що вони дістануться нашої планети не раніше 7…
Гороскоп на тиждень з 6 по 12 жовтня обіцяє бурю емоцій, глибокі розмови та несподівані…
Біла, жовта або фіолетова цибуля — яка з них корисніша? Дієтологи пояснюють, як правильно використовувати…
Що таке сновидіння? Священик відповідає на складне питання про духовну природу снів.
Що робити зі старим самоваром, підсклянником із богатирями чи бабусиним буфетом? Ми відповідаємо на запитання…
Ви помічаєте, що знову хочеться їсти, хоча ситно пообідали лише півгодини тому? Надмірно підвищений апетит…