Пісного столу дотримуються довго кілька разів на рік, крім цього є пісні дні, тому рецепти приготування пісних страв для багатьох дуже необхідні.
Інгредієнти: манка – 250 грамів, цукор – 60 грамів, лимон – ½ штуки, вода – 80 грамів, рослинна олія – 60 грамів, розпушувач – 1 чайна ложка, сіль – за смаком.
У мисці змішайте манку, цукор, розпушувач та сіль. За допомогою дрібної тертки з половини лимона зніміть цедру і додайте її в миску із сухою манною основою. Сюди ж вичавте половину столової ложки лимонного соку, влийте кип’ячену воду кімнатної температури та олію. Добре перемішайте і залиште тісто на 15 хвилин, щоб манка набрякла і тісто стало більш пластичним.
Застеліть деко пергаментним папером. З тіста сформуйте кульки розміром з тенісний м’яч і викладіть їх на деко на відстані одна від одної. Випікайте печиво 20-25 хвилин в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці. Готове печиво остудіть і посипте цукровою пудрою.
Інгредієнти: консервована кукурудза – 350 грамів, рис – 5 столових ложок, печериці – 400 грамів, морква – 1 штука, мариновані огірки – 2 штуки, цибуля – 2 штуки, олія – 2 столові ложки, пісний майонез, сіль і зелень – за смаком.
Відваріть рис до готовності. Моркву натріть на великій тертці, цибулю наріжте кубиками, а гриби – шматочками довільної форми. На середньому вогні, помішуючи, тушкуйте цибулю та моркву 2-3 хвилини. Додайте гриби і тушкуйте разом ще 5-7 хвилин. Остудіть овочі. Мариновані огірки наріжте кубиками, змішайте з морквяно-грибною сумішшю і додайте кукурудзу. Все добре перемішайте і заправте пісним майонезом.
Інгредієнти: вода – 2 літри, квасоля – 100 грамів, свіжі печериці – 150 грамів, морква – 1 штука, цибуля – 1 штука, картопля – 3-4 штуки, томатна паста – 1 столова ложка, олія, сіль та зелень – за смаком.
Квасолю замочіть на ніч, а потім зваріть. За 10-15 хвилин до готовності квасолі додайте у відвар нарізану картоплю. У сковороду з олією покладіть цибулю і моркву і обсмажуйте, поки цибуля не стане прозорою. Додайте нарізані гриби і обсмажуйте все разом ще 5 хвилин.
Потім у готові овочі покладіть столову ложку томатної пасти, залийте склянкою води і тушкуйте ще 5 хвилин. Додайте овочі в каструлю з картоплею та квасолею і варіть приблизно 10 хвилин. Вимкніть і дайте супу настоятися приблизно півгодини. Подавайте його із зеленню та житніми сухариками.
Інгредієнти: рідина від консервованого горошку або квасолі – 100 грамів, рослинна рафінована олія – 200 грамів, гірчиця – ½ чайної ложки, сіль – 1/3 чайної ложки, цукор – 1 чайна ложка без гірки, оцет 6 %-ий або лимонний сік – 1 столова ложка.
Змішайте в невеликій посудині рослинну олію і рідину від горошку або квасолі. Опустіть у суміш ніжку занурювального блендера і збивайте 1-2 хвилини, не відриваючи блендер від дна. Додайте сіль, цукор, оцет та гірчицю і знову все збийте блендером.
Готовий майонез вийде дещо рідкішим, ніж класичний, проте після охолодження в холодильнику стане густішим.
Багато хто вважає, що англійську мову найкраще починати вивчати з дитинства. Проте дорослі учні часто…
У вересні в Білорусі відбулися військові навчання «Захід-2025», які загострили увагу до так званого Сувальського…
Хочеться чогось смачного та ситного без зайвої метушні? Спробуйте картоплю, фаршировану м'ясом та яйцями! Ця…
Закон стоїть на боці ветеранів. Розповідаємо, що робити, якщо вам відмовили у пільзі.
Держава запускає нову форму підтримки – базову соцдопомогу. Розповідаємо, куди звертатися та як правильно оформити…
З 1 жовтня в Україні набувають чинності нові правила карткових платежів. Українці побачать більше деталей…