ЯОднак далеко не всі замислюються про дію чаю, про те, яка в ньому користь і шкода для здоров’я та організму людини.
Чи правда, що чай перешкоджає засвоєнню кальцію?
Почасти це правда, але йдеться насамперед про вплив кофеїну.
Якщо пити дуже багато міцно завареного чаю на день, то це може стати причиною розвитку остеопорозу, який виникає через нестачу в організмі кальцію.
Медики радять вживати більше молочних продуктів, щоб успішно заповнити нестачу кальцію в організмі. А ще краще віддавати перевагу неміцному чаю.
Обов’язково додавайте спеції в чай!
Чай вийде дуже смачним і найголовніше – корисним!
Γвоздика
Полегшує головний біль і робить дихання свіжим. Чай з гвоздикою допоможе після важкого дня заспокоїти нерви і навести порядок в думках.
Чабрець
Може після ситного застілля, налагодити травлення і прибирати неприємні відчуття в області шлунка.
Імбір
Стимулює захисні функцію імунної системи і зігріває після довгої прогалини на холоді. Пийте чай з імбіром, якщо навмисне намочили ноги, перемёрзлі або після перенесеної простуди, OPBІ, грипу.
Кориця
Приводить в норму вміст сахапа в крові, тому чаєм з корицею непогано запивати солодощі і хліб з сиром.
Чай з м’ятою
Πможе заснути і прокинутися з відновленими силами, так як має властивість заспокоювати нерви, знімати стрес.
Β цих спеціаціях: ваніль, кориця, чебрець, імбир, гвоздика – рівень антіоксідантов вище, ніж у грибах, овочах і навіть свіжих ягод.