Справжнє призначення посту полягає у духовній і фізичній помірності, у вправі молитви та чеснот.
Відповідає Митрополит Іриней:
«Щодо пісного меню, то віруючим слід відмовитися від скоромної їжі – молока, яєць, м’яса та риби, але й пісними продуктами не об’їдатися.
Дотримуючись посту, треба бути уважним до свого здоров’я.
Якщо під час посту виникають проблеми із самопочуттям, ступінь помірності слід негайно обговорити з духівником.
Якщо лікар не дозволив суворо дотримуватися посту або, за медичними показаннями, вилучення з раціону будь-яких продуктів може призвести до погіршення здоров’я, то священик благословить таке послаблення.
Щодо їжі, потрібно дотримуватися такої суворості посту і такої міри, яка була б посильною. Не слід допускати крайнощів і самочинства (самоврядності)».
ІНГРЕДІЄНТИ: холодна вода – 125 мл, олія – 125 мл, сіль – 1/2 чайної ложки, борошно – 320-350 г.
У воду влити олію, посолити. Збити міксером до утворення пухкої білої піни. Просіяти борошно, влити в нього підготовлену суміш і замісити еластичне тісто.
Наразі це вже четвертий регіональний форум, який організовано за підтримки проєкту Реабілітація в Україні (Rehab4U).
Український ринок демонструє стабільно високий інтерес до продукції з Піднебесної протягом останніх десятиліть. Цей тренд…
Як збільшити врожай огірків за допомогою копійчаного засобу, який є в кожній домашній аптечці. Огірки…
Галета – це французька страва, що нагадує відкритий пиріг. Галету можна готувати із солоною або…
Хоча в Україні передбачено підвищення пенсій для громадян, які досягли 65-річного віку, далеко не всі…
Українцям почали надходити нові рахунки за газ — розповідаємо, хто їх отримає та як правильно…