Справжнє призначення посту полягає у духовній і фізичній помірності, у вправі молитви та чеснот.
Відповідає Митрополит Іриней:
«Щодо пісного меню, то віруючим слід відмовитися від скоромної їжі – молока, яєць, м’яса та риби, але й пісними продуктами не об’їдатися.
Дотримуючись посту, треба бути уважним до свого здоров’я.
Якщо під час посту виникають проблеми із самопочуттям, ступінь помірності слід негайно обговорити з духівником.
Якщо лікар не дозволив суворо дотримуватися посту або, за медичними показаннями, вилучення з раціону будь-яких продуктів може призвести до погіршення здоров’я, то священик благословить таке послаблення.
Щодо їжі, потрібно дотримуватися такої суворості посту і такої міри, яка була б посильною. Не слід допускати крайнощів і самочинства (самоврядності)».
ІНГРЕДІЄНТИ: холодна вода – 125 мл, олія – 125 мл, сіль – 1/2 чайної ложки, борошно – 320-350 г.
У воду влити олію, посолити. Збити міксером до утворення пухкої білої піни. Просіяти борошно, влити в нього підготовлену суміш і замісити еластичне тісто.
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?
Мариновані овочі - чудова добавка до будь-яких закусок.
У різних регіонах почали з'являтись підроблені платіжки за комунальні послуги.
Трохи відволіклися – і з кухні долинає запах пригорілої страви. І яєчня, і м'ясо, і…
Хвороби, операції, стреси, перевтома – все це позначається на силі й тембрі голосу, може навіть…
Ранні овочі, різноманітність зелені дають простір для фантазії господарок та експериментів на кухні.