П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяСекрети приготування соусів: дрібниці в основі незабутнього смаку

Секрети приготування соусів: дрібниці в основі незабутнього смаку

Этот материал также доступен на русском языке
Соуси - королі на кухні. Без них життя було би нудним і пресним. Як правильно готувати соуси для м'яса, риби та салатів. Як борошно може все зіпсувати, а масло - врятувати.

Соус (від французького sauce – “підливка”) – це рідка приправа до основної страви. Але справжні кухарі не лише подають їх до готових страв, а й використовують у процесі приготування, наприклад, запікають у соусі м’ясо, птицю чи рибу.

Соуси – королі на кухні. Без них життя було би нудним і пресним. Як правильно готувати соуси для м’яса, риби та салатів. Як борошно може все зіпсувати, а масло- врятувати.

  1.  Щоб на поверхні соусів не утворилася плівка, їх оббризкують розтопленим вершковим маслом і зберігають у закритому посуді.
  2.  Для того щоб отримати соус без грудок, борошно розводять у підсоленій воді.
  3.  Соус, приготований на необсмаженому борошні, матиме неприємний смак і тягучу консистенцію.
  4.  Якщо борошняна заправка взялася грудками, протріть її через сито, додайте трохи води і ретельно розмішайте.
  5.  Всі ароматичні речовини рекомендується класти у соус за 10-15 хвилин до готовності, а мелений червоний і чорний перець після проціджування.
  6.  У перевареному соусі аромат спецій слабшає, зате сильніше відчувається їхня гіркота.
  7.  Томатний соус роблять гострішим, додаючи в нього лимонну кислоту або лимонний сік.

ВАЖЛИВО! Поява піни на прокип’яченому соусі свідчить про його непридатність.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні