Статті

Як приготувати лаваш у сковороді

До речі, випікати його можна не тільки на сковороді, а й на деку, там він вийде великим та прямокутним.

Тонкий лаваш можна їсти замість хліба або подавати як закуску з різними начинками.

Інгредієнти

Для лаваша знадобиться небагато продуктів:

  • борошно – 3 склянки,
  • соняшникова олія – 1-1,5 столової ложки,
  • сіль – 1/2 чайної ложки,
  • вода.

Приготування

  1. Борошно просіюємо в глибоку ємність. Додаємо сіль, олію і поступово вливаємо 100 мл води. Перемішуємо.
  2. Далі акуратно вливаємо ще 100 мл води і знову перемішуємо.
  3. Потім добре вимішуємо тісто руками, поки воно не перестане липнути до рук. Тісто має бути щільним, але еластичним, а не тугим.
  4. Загортаємо тісто в харчову плівку та залишаємо відпочити на 20 хвилин.
  5. Поділяємо тісто на невеликі шматочки і скачуємо в кульки. Стіл посипаємо борошном і починаємо тонко розкачувати кожну кульку.
  6. Розігріваємо суху сковороду і випікаємо лаваш на середньому вогні до золотистого кольору. Важливо не перетримати лаваш, інакше він ламатиметься.
  7. Готові лаваші складаємо на плоску страву і кожен лаваш відразу ж збризкуємо холодною водою, після чого накриваємо. Даємо лавашу охолонути.

Зберігати лаваш можна в холодильнику і навіть морозилці, що дуже зручно.

Новое на сайте

  • Новини

Погода в Україні на п’ятницю, 4 липня

4 липня спека стоятиме по всій Україні і лише в одній області пройде сильний дощ.

03/07/2025 22:50
  • Новини

Магнітні бурі на п’ятницю, 4 липня 2025 року

Доведено, що порушення у магнітному полі Землі є причиною коливань потоку іонів у крові приматів,…

03/07/2025 22:17
  • Новини

Нова підтримка від держави: хто в Україні отримає доплати у 2025 році

Держава посилює підтримку важкодоступних регіонів: у 2025 році запроваджуються щомісячні надбавки для тих, хто живе…

03/07/2025 21:48
  • Статті

Магія слів: чому прокльони здаються такими реальними ?

Віра у прокляття живе у культурі століттями і досі викликає тривогу. Разом із психотерапевтом знаємося,…

03/07/2025 20:45
  • Статті

Де і скільки зберігати олію: що кажуть знавці

Ми поділимося основними правилами зберігання олії, щоб вона не втратила своїх корисних властивостей і просто…

03/07/2025 19:59
  • Новини

Соте з баклажанів на зиму: пошкодуєте, якщо мало закатаєте

Для любителів баклажанів - цей рецепт соте справжня знахідка. Соте з баклажанів приготувати дуже просто.…

03/07/2025 18:58