До речі, випікати його можна не тільки на сковороді, а й на деку, там він вийде великим та прямокутним.
Тонкий лаваш можна їсти замість хліба або подавати як закуску з різними начинками.
Інгредієнти
Для лаваша знадобиться небагато продуктів:
- борошно – 3 склянки,
- соняшникова олія – 1-1,5 столової ложки,
- сіль – 1/2 чайної ложки,
- вода.
Приготування
- Борошно просіюємо в глибоку ємність. Додаємо сіль, олію і поступово вливаємо 100 мл води. Перемішуємо.
- Далі акуратно вливаємо ще 100 мл води і знову перемішуємо.
- Потім добре вимішуємо тісто руками, поки воно не перестане липнути до рук. Тісто має бути щільним, але еластичним, а не тугим.
- Загортаємо тісто в харчову плівку та залишаємо відпочити на 20 хвилин.
- Поділяємо тісто на невеликі шматочки і скачуємо в кульки. Стіл посипаємо борошном і починаємо тонко розкачувати кожну кульку.
- Розігріваємо суху сковороду і випікаємо лаваш на середньому вогні до золотистого кольору. Важливо не перетримати лаваш, інакше він ламатиметься.
- Готові лаваші складаємо на плоску страву і кожен лаваш відразу ж збризкуємо холодною водою, після чого накриваємо. Даємо лавашу охолонути.
Зберігати лаваш можна в холодильнику і навіть морозилці, що дуже зручно.