На заході ця страва настільки популярна, що щорічно 20 березня відзначається Національний день равіолі. Спробуйте приготувати її і ви.
Традиційно тісто для равіолі роблять на яйцях і борошні з твердих сортів пшениці. Італійці замішують його лише руками. Якщо сталося так, що тісто надто сухе, то додають жовток або ложку води і добре вимішують. Тісто зазвичай обмотують харчовою плівкою і відправляють у холодильник на 30 хвилин. Після цього воно стане м’якшим і податливішим. Потім його розрізають на дві або чотири порції й дуже тонко розкочують.
Ще один секрет приготування равіолі полягає у їхній формі. Якщо пельмені та вареники ліплять руками, акуратно защипуючи пальцями краї, то для приготування равіолі купують спеціальну форму або фігурний ніж. В результаті у виробів виходять фігурні краї – квадратні, круглі, овальні, трикутні, у формі серця та інші.
Але можна обійтися без спеціальної форми. На один тонкий пласт тіста чайною ложкою розкласти начинку. Між гірками залишити невелику відстань – десь 3-4 сантиметри. Начинку накрити другим тонким листом тіста. Обережно ребром долоні притиснути відстань між рядами з начинкою. І звичайним ножем вирізати квадратики. Для кращого закріплення придавити краї равіолі виделкою.
Равіолі можуть бути як самостійною стравою, так і гарніром. Крім того, їх роблять з різними начинками. Бувають м’ясні, рибні, овочеві, фруктові, сирні равіолі. Якщо в равіолі солодка начинка (фрукти або навіть шоколад), то вони одразу перетворюються на дуже смачний та оригінальний десерт.
Борошно пшеничне – 200 грамів, яйця – 2 штуки, олія – 1 столова ложка, м’ясний фарш (на ваш вибір) – 250 грамів, цибуля – 1 штука, сіль і спеції – за смаком.
Пшеничне борошно – 200 грамів, вода – 6 столових ложок, печериці – 300 грамів, картопля – 3-4 штуки, часник – 1 зубчик, куркума, рослинна олія, італійські сушені трави, петрушка, сіль та перець – за смаком.
На найближчому пленарному тижні Верховна Рада України розгляне питання про продовження воєнного стану та загальну…
Кислий сир – не привід викидати продукт. За допомогою простого трюку та доступних інгредієнтів можна…
В Україні майже кожен п'ятий пенсіонер отримує виплати за спеціальним законодавством. Але вже незабаром система…
Українські фермери розпочали збір кавунів, але поки що врожай продають за підвищеною ціною. Чому кавуни…
Отримати повідомлення про посилку - буденність. Але в умовах війни це навіть може стати смертельною…
Через прострочену ідентифікацію чи неактивний рахунок тисячі пенсіонерів-ВПО залишилися без виплат. Нова ухвала Кабміну дозволяє…