Статті

Що потрібно знати про настільний електронний годинник перед покупкою?

У чому перевага електронного годинника?

Всі настільні годинники можна розділити на три групи: електронні, кварцові та механічні. У механічних годинників найвища похибка. У таких годинниках для будильника щоразу потрібно проводити ручний взвод механізму. Якщо цього не зробити, то годинник зупиниться, і механізм не спрацює у потрібний час. Кварцовий годинник своїм зовнішнім виглядом дуже схожий на механічний: він також має циферблат зі стрілками. Але у кварцовому годиннику не потрібно щоразу зводити пружину, щоб спрацював будильник. Вони за цю функцію відповідає кроковий двигун, який працює від звичайних батарейок.

Найбільш сучасні і точні – це годинник настільний електронний. Їхня конструкція містить кварцові елементи, але без циферблата зі стрілками. Працюють вони за рахунок електронного генератора, що надає їм більшої точності. Час у такому годиннику виводиться на табло у вигляді цифр. Залежно від моделі, вони можуть працювати як від батарейок, так і від електромережі 220 В.

Додаткові функції електронного годинника

Настільний електронний годинник вважається найменшим за розміром, але разом з тим він може бути наповнений багатим додатковим функціоналом. Незважаючи на те, що такі годинники найчастіше використовуються як будильник, вони також виконують і естетичну функцію, гармонійно доповнюючи інтер’єр спальні. Настільний електронний годинник дуже часто оснащений підсвічуванням і з легкістю впорається з функціями невеликого нічника.

Якщо одного годинника з будильником недостатньо — можна придбати модель з додатковими функціями, наприклад, вбудованим радіоприймачем. Ще електронний годинник може бути доукомплектований термометром і барометром. Але такі пристрої вже називаються міні-метеостанція або електронний термометр та барометр із годинником.

Будильник в електронному годиннику може працювати за різними програмами. Він може спрацьовувати в точно встановлений час або з використанням функції відстроченого включення. Також можна використовувати функцію повторного ввімкнення сигналу будильника після певного часу після першого сигналу.

При виборі електронного годинника слід звернути увагу на матеріал, з якого вони виготовлені. Як матеріал може використовуватися міцний пластик, дерево, метал і навіть камінь. Матеріал, з якого виготовлений екран, також може відрізнятися залежно від моделі та ціни. Екран може бути виконаний як із пластику, так і з високоміцного скла.

Новое на сайте

  • Новини

Свята та народні прикмети 3 травня – навіщо у Страсну п’ятницю потрібно принести додому 12 свічок

3 травня в Україні відзначають День кондитера. Православні вшановують пам'ять мучеників Тимофія і Маври та…

03/05/2024 06:36
  • Новини

Смачніше просто не може бути: найвдаліший і найлегший рецепт знаменитого торта «Пташине молоко»

Торт «Пташине молоко» з'явився у 60-70-х роках минулого століття і швидко став популярним. А все…

03/05/2024 05:27
  • Новини

Всього одна чайна ложка на відро води і буряк виросте солодким та великим – не врожай, а мрія

Буряк – це один із найпопулярніших коренеплодів, який вирощують українці на своїх городах. Але не…

02/05/2024 22:57
  • Статті

Гусеничні трактори: особливості конструкції, переваги використання

Гусеничні трактори є поширеною спецтехнікою, яка характеризується високою потужністю, маневреністю, широким спектром застосування. Вони застосовуються…

02/05/2024 22:42
  • Новини

Погода в Україні на п’ятницю, 3 травня

Синоптики зробили прогноз погоди в Україні на п'ятницю, 3 травня. В Україні 3-го травня прийде…

02/05/2024 22:11
  • Новини
  • Різне

Магнітні бурі на п’ятницю, 3 травня

Чи будуть цього дня геомагнітні хвилювання?

02/05/2024 21:32