Вівторок, 16 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЯк полегшити біль у суглобах?

Як полегшити біль у суглобах?

Этот материал также доступен на русском языке
Біль у суглобах — для багатьох річ звична, але приємнішою вона від цього не стає. Як її перемогти? Залежить від інтенсивності.

Існують три відомі способи:

  • Спосіб 1: самомасаж
  • Спосіб 2: ліки для зовнішнього застосування
  • Спосіб 3: таблетки

Ми зупинимося на другому, використовуючи рецепти народної медицини.

  • При захворюваннях суглобів викопати корінь реп’яха (лопуха) у той час, коли садять або копають картоплю. Корінь добре промити, не очищаючи верхню шкірку, пропустити через м’ясорубку або натерти на тертці. Цією масою наполовину заповнити півлітрову пляшку і залити її догори горілкою, щільно закрити і поставити на тиждень у темне місце. З цієї настойки робити компреси. Процедуру проводити на ніч, курс – 10 процедур.

  • Відвар із кореня лопуха: заварити 1 склянкою окропу 1 столову ложку подрібненого кореня лопуха (краще свіжого), поставити на слабкий вогонь і кип’ятити 20 хвилин. Пити по 1 столовій ложці 4 рази на день за 30 хвилин до їди.

  • При суглобовому поліартриті рук взяти сиру картоплину середньої величини, добре промити. Коли вона просохне, взяти її в руку (зазвичай це роблять на ніч), надіти на руку рукавичку або шкарпетку (щоб картоплина уві сні не випала) і лягти спати. Можна користуватися однією і тією ж картоплею, поки вона не зав’яне.

З книги «Божа аптека»

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні