П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаСпоживачКовдри для спальні: поради щодо вибору

Ковдри для спальні: поради щодо вибору

Этот материал также доступен на русском языке
При виборі ковдри існує багато різних факторів, на які слід звертати увагу. Варто зважати на особливості організму людини, що підійде одному – не завжди буде комфортно іншому.

Є основні моменти, які варто враховувати та знаючи їх, ви з легкістю зможете зробити правильний вибір.

Інтернет-майданчик Shafa.ua з продажу речей в інтернеті підготував рекомендації щодо вибору літніх та зимових ковдр. Які бувають види наповнювача та виробники.

Як вибрати ковдру

Це, звичайно, справа дуже індивідуальна. Кожному подобається своє. Як кажуть, на смак та колір товариша немає. Перш ніж купити якісну недорогу ковдру, необхідно відповісти на низку запитань:

  1. Для кого ковдра;
  2. Який розмір необхідний;
  3. Для якого сезону;
  4. Бажаний наповнювач;
  5. Можливість прання/чищення;
  6. Ціна.

Види ковдр

Ковдри розрізняються:

  • за розмірами – дитячі, підліткові, дорослі (односпальні, полуторні, двоспальні);
  • за теплотою – пледи, демісезонні, зимові.

Якого розміру вибирати ковдри

Розмір ковдр повинен підходити під ліжко, щоб було зручно спати. Які розміри бувають?

  • дитячі (100х140 та 110х140 см);
  • полуторні (140х205 см);
  • двоспальні (172х205 см);
  • євро (200х220 см).

Серед них можна виділити:

  • ковдри з відкритою вовною, до них можна віднести вовняні зимові та літні ковдри, ковдри зі шкур.
  • ковдри з різними наповнювачами. До натуральних наповнювачів можна відносити ковдри, кашемір, ліоцель, конопляну ковдру, меринос, пух, бамбукове волокно шовковина, шовк-подвійні. До синтетичних можна відносити медисан, акрил, холлофайбер та вітасан.
  • спеціалізовані ковдри також називають обтяженими.

Останній вид ковдри має лікувальний та профілактичний ефект, які мають відчутну вагу, впливають на все тіло та допомагають розслабитися. Верх складається з бавовни, саржі, мікрофібри, фланелі, плюші та інших натуральних тканин. А для обтяження використовують такі природні наповнювачі, як:

  1. лушпиння гречки – натуральна та екологічно чиста, проте потрібно бути готовим до специфічного запаху, який може посилитися після прання.
  2. скляні кульки – без запаху, ковдри можна прати.
  3. поліпропіленові гранули – один із найбюджетніших, гіпоалергенних наповнювачів, без  запаху, їх теж можна прати.
  4. гімалайська сіль – наповнювач природного походження. Пари солі благотворно впливають на органи дихання та нервову систему здорової людини, проте ковдри з гімалайською сіллю неможливо випрати.

Матеріал чохла

Стандартними матеріалами для виготовлення ковдр є бавовна, сатин або трикотаж. Вони дозволяють шкірі дихати. Як наповнювачі використовуються різні наповнювачі – бамбук, шовк, пух або шерсть, синтепон, холлофайбер, поліестер, волокна поліефіру і тинсулейт. Всі ці матеріали при своїй невеликій вазі можуть зберігати тепло.

Висновки

Найкраще і якісніше для сну вибирати ковдру, яка зроблена з натуральних матеріалів. Вони дають дихати та нешкідливі для тіла. Чохли краще вибирати з бавовни, льону, шовку або бамбука.

На літо краще вибирати ковдру з бавовни, вона пропускає повітря. На осінь краще купувати тонкі ковдри з флісу або байки. На зиму потрібно вибирати теплі ковдри, які не пропускають повітря.

Ковдри з вовни верблюда найбільше підходить, тому що вона найтепліша і підходить для холодів. На весну більше під тонку ковдру з бавовни. При виборі спеціальної ковдри обов’язково отримати консультацію лікаря, разом ви визначитеся, який лікувальний варіант для вас буде оптимальним.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні