Статті

Турецький чай – секрети правильного заварювання

Якщо ви хочете скуштувати справжній і натуральний чай без добавок та ароматизаторів, вибирайте турецький чай чайкур, який можна легко купити в Україні.

У Туреччині представлені різні марки чаю, але пальма першості має чайний сорт Чайкур. Цей сорт вирощують у горах у природних умовах, не застосовуючи хімічних препаратів та стимуляторів, які прискорюють ріст чайного листка.

Які види чаю Чайкур найпопулярніші?

Лінійка чаю Чайкур досить велика і представлена такими різновидами:

  • Rize Turist – це найсвітліший і найлегший напій, він відмінно тонізує влітку в спеку;
  • Tiryaki – це вид червоного чаю з терпкими нотками;
  • Filiz – різновид чорного чаю з насиченим ароматом. Якщо в чаї ви цінуєте саме аромат і смак, то цей вид вам точно сподобається;
  • Altınbaş – це класика, він вважається найбільш насиченим;
  • Tomurcuk Earl Grey – чай, до якого доданий бергамот, він відмінно підходить для цінителів ноток свіжості та приємного цитрусового післясмаку.

Як приготувати смачний чай?

Якщо ви хочете відчути справжній смак чаю із Туреччини, його потрібно правильно заварювати. Для цих цілей у Туреччині використовують два чайники, які ставлять один на одного. Знизу на плиті розміщують звичайний чайник для окропу, а зверху встановлюють чайник для заварювання, в який насипають чай.

Поки вода в нижньому чайнику нагрівається, заварка у верхньому обдається парою, що дозволяє чайному листу повністю розкрити свій смак та аромат.

Воду доводять до кипіння, але не кип’ятять, інакше це вплине на смак чаю, потім заливають заварку і залишають на 5-10 хвилин настоюватися. Якщо ви хочете міцний чай, то води можна лити менше, якщо світліше – то більше.

Чай у Туреччині п’ють із спеціальних піал, які зовні нагадують тюльпан. Така форма допомагає зберегти напій якомога довше гарячим. А саме гарячий чай вважається найбільш ароматним і терпким, якщо він трохи постоїть та охолоне, то смак помітно змінюється. Тому турецький чай потрібно пити гарячим.

Разом з турецьким чаєм ви можете замовити посуд для його приготування та чаювання.

До речі, зберегти смак чаю допоможе правильне зберігання. Найкраще місце – там, де темно, сухо і немає сторонніх запахів.

Новое на сайте

  • Новини

Весняне меню: суп з редис здивує поєднанням продуктів і тонким смаком

Перша весняна зелень, перші ніжні овочі і, звичайно, салат з редиски - це прикмети квітня.…

02/04/2025 17:57
  • Статті

Не за всі гроші світу: хто має право на безоплатну допомогу в суді

В Україні працює система безоплатної правової допомоги. Вона допомагає людям вирішувати юридичні питання, зокрема в…

02/04/2025 16:56
  • Статті

Як подовжити виплати з інвалідності: що потрібно знати про повторний огляд

З січня 2025 року змінено правила встановлення інвалідності та призначення пенсій за інвалідністю. Відповідні зміни…

02/04/2025 15:58
  • Новини

Полуниця буде великою і солодкою: обов’язково внесіть це підживлення під час цвітіння

Хочете отримати хороший урожай полуниці? Не забудьте вчасно внести правильне підживлення. Розповідаємо про найефективніше.

02/04/2025 15:00
  • Новини

Легка й повітряна: готуємо найсмачнішу сирну паску за найпростішим рецептом

Великдень не за горами, тож варто запастися рецептами святкових страв. Обов'язково спробуйте приготувати цю сирну…

02/04/2025 14:00
  • Новини

У деяких українців не приймуть показання лічильнків: кому доведеться платити більше

Комунальники попередили про те, що не приймуть показання лічильників у частини українців. Хто опинився в…

02/04/2025 13:00