Справа в тому, що жування сигналізує про процес травлення. В організмі виробляється слина, яка починає розщеплювати їжу вже у роті. Шлунок готується до їди, його м’язи розслабляються, що спрощує роботу травної системи.
При повільному жуванні центр насиченості встигає подати сигнал мозку у тому, що шлунок повний. Що довше ви пережовуєте їжу, то менше її потрібно для досягнення відчуття ситості.
Медики та дієтологи рекомендують пережовувати кожен шматок їжі не менше 20 разів.
Крім того, під час ретельного пережовування виробляється більше слини, яка відновлює в ротовій порожнині кислотно-лужний баланс (після вживання кислих, солодких продуктів).
Уже у цю неділю українці святкуватимуть одне з головних християнських свят – Великдень. З цього…
Стартувала передплата на газету «На пенсії» на друге півріччя 2024 року. Передплатна кампанія триватиме до…
Кожна сім'я має свої улюблені настільні ігри, які передаються з покоління в покоління. Бабусі та…
За даними ПФУ, середня пенсія в Україні 2024 року зросла на 358 грн. Хто отримає…
Згідно з рішенням українського парламенту, змінилися терміни, надані для переоформлення земельних ділянок с/г призначення. До…
В Україні змінився порядок встановлення інвалідності внаслідок війни. Що змінилося в процедурі та як можна…