Статті

Скільки потрібно жувати їжу, щоб зберегти здоров’я

Справа в тому, що жування сигналізує про процес травлення. В організмі виробляється слина, яка починає розщеплювати їжу вже у роті. Шлунок готується до їди, його м’язи розслабляються, що спрощує роботу травної системи.

При повільному жуванні центр насиченості встигає подати сигнал мозку у тому, що шлунок повний. Що довше ви пережовуєте їжу, то менше її потрібно для досягнення відчуття ситості.

Медики та дієтологи рекомендують пережовувати кожен шматок їжі не менше 20 разів.

  1. По-перше, це дозволить не переїдати.
  2. По-друге, організму не доведеться витрачати зайві сили на перетравлення великих шматочків.

Крім того, під час ретельного пережовування виробляється більше слини, яка відновлює в ротовій порожнині кислотно-лужний баланс (після вживання кислих, солодких продуктів).

Новое на сайте

  • Статті

Сушена диня замість цукерок: простий рецепт натурального десерту

Бажаєте зберегти аромат та насолоду дині до зими? Сушена диня – це простий та корисний…

18/08/2025 19:59
  • Новини

Соціальні гарантії і пільги для дітей УБД: що належить і як отримати

Діти учасників бойових дій в Україні мають право на цілу низку пільг, які передбачені законом…

18/08/2025 18:34
  • Статті

Повернути гроші за неякісний товар можна: ваші права та дії

Неякісний товар чи погано надана послуга — не привід миритися. Ви маєте право на заміну,…

18/08/2025 17:43
  • Статті

Пенсія під питанням: як відновити стаж, якщо підприємство ліквідовано

Стаж не зник, навіть якщо підприємство давно ліквідовано. Головне – знати, як його відновити.

18/08/2025 16:37
  • Дача

Як підготувати хурму до зими: серпневі секрети садівників

У серпні треба виконати кілька важливих дій, інакше хурма не витримає морозів. Експерт пояснив, які…

18/08/2025 15:16
  • Домашня енциклопедія

Літній хіт: баклажани з фаршем і сиром – зметуть за хвилину

Сезон баклажанів у розпалі – саме час приготувати ароматну та соковиту страву з фаршем, овочами…

18/08/2025 14:12