Справа в тому, що жування сигналізує про процес травлення. В організмі виробляється слина, яка починає розщеплювати їжу вже у роті. Шлунок готується до їди, його м’язи розслабляються, що спрощує роботу травної системи.
При повільному жуванні центр насиченості встигає подати сигнал мозку у тому, що шлунок повний. Що довше ви пережовуєте їжу, то менше її потрібно для досягнення відчуття ситості.
Медики та дієтологи рекомендують пережовувати кожен шматок їжі не менше 20 разів.
Крім того, під час ретельного пережовування виробляється більше слини, яка відновлює в ротовій порожнині кислотно-лужний баланс (після вживання кислих, солодких продуктів).
З листопада в Україні діють оновлені правила щодо відстрочок від мобілізації. Частина категорій тепер отримує…
У фасуванні сипучих товарів одним із найбільш практичних рішень є використання пакетів-слайдерів, які забезпечують збереження…
Брюссель вагається, а у Києві рахують тижні до катастрофи. До чого може призвести зволікання з…
Швидкі зміни, щільний графік і постійні подразники виснажують нервову систему сильніше, ніж здається на перший…
Чорна ніжка здатна знищити всю розсаду за лічені дні, але підготовка ґрунту восени допоможе назавжди…
Усього кілька базових інгредієнтів — і ви отримаєте кремовий смаколик, що підходить і для родинного…