Справа в тому, що жування сигналізує про процес травлення. В організмі виробляється слина, яка починає розщеплювати їжу вже у роті. Шлунок готується до їди, його м’язи розслабляються, що спрощує роботу травної системи.
При повільному жуванні центр насиченості встигає подати сигнал мозку у тому, що шлунок повний. Що довше ви пережовуєте їжу, то менше її потрібно для досягнення відчуття ситості.
Медики та дієтологи рекомендують пережовувати кожен шматок їжі не менше 20 разів.
Крім того, під час ретельного пережовування виробляється більше слини, яка відновлює в ротовій порожнині кислотно-лужний баланс (після вживання кислих, солодких продуктів).
6 квітня святкує свій 55-й день народження Ірина Білик. Ім’я співачки стало символом нової вітчизняної…
Досвідчені овочівники розповіли, чим потрібно підживити кабачки та цукіні, щоб урожаю вистачило і для власного…
7 квітня очікується мокрий сніг у північних та місцями центральних областях, у західних - подекуди…
Чи варто турбуватися про здоров'я? Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?
Яскравий та позитивний тиждень, особливо для тих, хто займається питаннями соціальної інтеграції, особистісного розвитку, професійної…
Для того щоб сплатити комунальні послуги, вже давно не обов'язково в будь-яку погоду виходити з…