Справа в тому, що жування сигналізує про процес травлення. В організмі виробляється слина, яка починає розщеплювати їжу вже у роті. Шлунок готується до їди, його м’язи розслабляються, що спрощує роботу травної системи.
При повільному жуванні центр насиченості встигає подати сигнал мозку у тому, що шлунок повний. Що довше ви пережовуєте їжу, то менше її потрібно для досягнення відчуття ситості.
Медики та дієтологи рекомендують пережовувати кожен шматок їжі не менше 20 разів.
Крім того, під час ретельного пережовування виробляється більше слини, яка відновлює в ротовій порожнині кислотно-лужний баланс (після вживання кислих, солодких продуктів).
Сумніваєтеся в правильності рахунку за газ? Переконайтеся, що враховані реальні свідчення лічильника, і знайте, куди…
Обробляли рослини ввечері, а вранці пішов дощ? Не панікуйте: все залежить від типу препарату. Розповідаємо,…
Хочете зробити щось особливе з літньої малини? Приготуйте домашній квас — ароматний, прохолодний і дуже…
Працюєте на пенсії й хочете збільшити свої виплати? Дізнайтеся, хто має право на перерахунок пенсії,…
Частина українців можуть отримати нову грошову допомогу у межах спеціальної програми підтримки. Кому саме надають…
З 1 липня в Україні запроваджено новий стандарт напруги – 230/400 В. Пояснюємо, як це…