Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаСпоживачЯк зрозуміти, що у навушників гарний звук

Як зрозуміти, що у навушників гарний звук

Этот материал также доступен на русском языке
Для більшості головна мета використання навушників – прослуховування музики та іншого аудіоконтенту. На якість звуку також впливає джерело — плеєр, смартфон, комп'ютер або планшет. Але від самих навушників залежить дуже багато.

Про те, як вони відтворюватимуть музику, варто подумати ще на етапі покупки. Наперед розібравшись у характеристиках навушників, ви зможете зробити оптимальний вибір.

Зовнішній вигляд

Меломани найчастіше вибирають повнорозмірні навушники, які повністю накривають вухо та максимально пригнічують шум ззовні. Звук, що формується поза вушною камерою, краще сприймається слухачами і є глибшим. Такі пристрої досить масивні, тому не всім зручно користуватися ними поза домом.

Універсальне рішення для тих, хто бажає чути якісний звук у приміщенні, на вулиці, у транспорті, під час занять спортом – внутрішньоканальні навушники з силіконовими ущільнювачами. Вони підходять практично до будь-якого джерела та отримують звуковий тиск без спотворення. А ще такий пристрій зручніший за інших у плані транспортування та використання.

Щоб придбати якісні навушники, вибирайте перевірені оригінальні моделі від відомих фірм. В Eldorado.ua ви знайдете широку добірку товарів для різних цілей. В інтернет-магазині ви зможете легко замовити навушники, попередньо оцінивши їх технічні можливості та зовнішній вигляд.

Оптимальні характеристики

При виборі навушників звертайте увагу на опір (Ом) та чутливість (дБ). Оптимальна величина показників змінюється залежно від джерела. Якщо ви хочете отримати чистий та неспотворений звук, візьміть на замітку такі рекомендації:

  • для компактного плеєра або смартфона з потужністю 2х15 мВт підійдуть навушники з опором 8–16 Ом та чутливістю понад 105 дБ;
  • якісний медіаплеєр та «музичний» смартфон (2х25 мВт): 16–32 Ом та понад 105 дБ;
  • аудіофільський портативний плеєр, стаціонарна техніка (2х50 мВт): 32–150 Ом та більш як 100 дБ.

Ці дані ви знайдете на коробці до навушників або картці характеристик товару на сайті. Чим вищий опір і нижче чутливість, тим більші вимоги до типу джерела. Враховуйте діапазон частот. Найчастіше він становить 20-20000 Гц, тобто охоплює всі коливання звуку, які здатна чути людина.

Якщо ви вже придбали навушники, можете перевірити якість їх звучання онлайн за допомогою спеціальних програм та програм. Наприклад, на Android можна встановити Earphone Test+. На комп’ютері правдиві результати показують RightMark Audio Analyzer та RealSpace 3D Audio Demo.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні