Квашену капусту, навіть дуже кислу, краще не промивати, тому що при цьому губляться вітаміни та мікроелементи. Перед варінням її слід віджати і додати за смаком цукор або свіжу капусту.
Як ще можна врятувати капусту?
Смачна солянка
Частину перекислої капусти можна просто віджати, скласти щільно в літрові банки і зверху залити невеликою кількістю окропу. Зберігати її краще в холодильнику, а використовувати для приготування солянки. На качан свіжої капусти для такої солянки кладіть 1-2 жмені квашеної. Солянка вийде чудовою, з пікантним смаком.
Знахідка для салату
Частину перекислої капусти можна використовувати для салату. На 1 кг капусти візьміть 2 моркви, натерті на великій тертці, і 2 тонко порізані зелених яблука. Добре перемішайте, додайте трохи цукру. Щільно складіть у скляну банку, якщо соку буде мало, можна додати трохи кип’яченої охолодженої води.
Перед подачею у такий салат можна додати дрібно порізану цибулю або промиті родзинки, заправити олією.
ДО ВІДОМА. У розсолі квашеної капусти стільки ж вітаміну С, скільки у самій капусті.