Четвер, 28 Березня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЩо допоможе зміцнити імунітет?

Що допоможе зміцнити імунітет?

Этот материал также доступен на русском языке
У непрості часи розгулу інфекції та загального карантину у людей виникає питання: як зміцнити імунітет?

У боротьбі з підступним вірусом народ використовує будь-які засоби, від обливання холодною водою до вживання імбиру в непомірних кількостях. Але зміцнення імунної системи, що захищає людину від хвороб – справа серйозна.

На допомогу прийде також народна медицина.

НАСТІЙ ЗВІРОБОЮ

2-3 столові ложки подрібненої трави звіробою продірявленого залити 1 літром води, довести до кипіння, настояти 30 хвилин, процідити. Пити як чай, додаючи цукор або мед за смаком, для підвищення імунітету.

НАСТІЙ СУХОЦВІТУ БОЛОТНОГО

2 столові ложки подрібненої трави сухоцвіту болотної (жаб’яча трава) заварити 200 мл окропу, настояти 30 хвилин і процідити. Пити по 100 мл 2-3 рази на день до їди, запиваючи водою.

НАСТІЙ КРОПИВИ

Рекомендується приймати при ослабленому імунітеті. 2 столові ложки подрібненого сухого або свіжого листя кропиви дводомної заварити 200 мл окропу, настояти під кришкою 30 хвилин, процідити. Пити по 50 мл 2 рази на день до їди. Увага! Настій протипоказаний людям з підвищеним згортанням крові, хворим на гіпертонію і атеросклероз, при кровотечах, викликаних кістою, поліпами та іншими пухлинами матки та її придатків.

З книги «Шлях до довголіття» Віктора Чернишова

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні