Найнадійніший спосіб – холодне консервування часнику. Для цього необхідно розділити голівку часнику на зубчики, повністю очистити від лушпиння, висипати у чисту суху банку і залити рафінованою олією – соняшниковою, кукурудзяною або оливковою. Закрийте банку щільною кришкою і поставте у холодне місце або холодильник.
Часник не псується, тому що рослинна олія перешкоджає висиханню часнику, випаровуванню ефірних олій. А олія ароматизується, і її можна використовувати, наприклад, у салатах.
Якщо вам потрібно швидко розм’якшити шматочок твердого вершкового масла, яке ви щойно дістали з холодильника, просто налийте на хвилину у склянку окріп, а потім накрийте нею масло.
Тісто за цим рецептом не липне до рук, еластичне, легко ліпиться. Крім того, завдяки рослинній олії, готові пельмені будуть м’якими та ніжними.
ЗНАДОБИТЬСЯ:
У глибоку миску всипати борошно, додати сіль і цукор. Влити окріп і олію. Тісто добре вимісити протягом 5-7 хвилин.
Порада
Майте на увазі, очищені горіхи не можна зберігати при кімнатній температурі, згодом вони гірчитимуть. Викладіть їх у герметичний контейнер і заморозьте. Це допоможе зберегти їхні корисні властивості та приємний смак.
Відомий благодійний фонд запрошує українців отримати безкоштовні продуктові набори. Як це зробити.
Росія продовжує вбивати мирних жителів України. У Генштабі ЗСУ детально розповіли про ситуацію на фронті…
Пенсіонери у 2025 році можуть отримати надбавку до пенсії. Що для цього потрібно.
Позбавити водійських прав можуть навіть тих, хто не порушує правила дорожнього руху. Банальна перевірка документів…
7 квітня в Україні відзначають Всесвітній день здоров'я. Християни вшановують пам'ять святого преподобного Юрія Мелітійського.…
До першої групи інвалідності належать люди, які повністю втратили працездатність і вимагають постійної опіки. Вони…