Найнадійніший спосіб – холодне консервування часнику. Для цього необхідно розділити голівку часнику на зубчики, повністю очистити від лушпиння, висипати у чисту суху банку і залити рафінованою олією – соняшниковою, кукурудзяною або оливковою. Закрийте банку щільною кришкою і поставте у холодне місце або холодильник.
Часник не псується, тому що рослинна олія перешкоджає висиханню часнику, випаровуванню ефірних олій. А олія ароматизується, і її можна використовувати, наприклад, у салатах.
Якщо вам потрібно швидко розм’якшити шматочок твердого вершкового масла, яке ви щойно дістали з холодильника, просто налийте на хвилину у склянку окріп, а потім накрийте нею масло.
Тісто за цим рецептом не липне до рук, еластичне, легко ліпиться. Крім того, завдяки рослинній олії, готові пельмені будуть м’якими та ніжними.
ЗНАДОБИТЬСЯ:
У глибоку миску всипати борошно, додати сіль і цукор. Влити окріп і олію. Тісто добре вимісити протягом 5-7 хвилин.
Порада
Майте на увазі, очищені горіхи не можна зберігати при кімнатній температурі, згодом вони гірчитимуть. Викладіть їх у герметичний контейнер і заморозьте. Це допоможе зберегти їхні корисні властивості та приємний смак.
Поки жителі Європи шукають тіні та порятунку від спеки, експерти попереджають: це не просто літо,…
4 липня спека стоятиме по всій Україні і лише в одній області пройде сильний дощ.
Доведено, що порушення у магнітному полі Землі є причиною коливань потоку іонів у крові приматів,…
Держава посилює підтримку важкодоступних регіонів: у 2025 році запроваджуються щомісячні надбавки для тих, хто живе…
Віра у прокляття живе у культурі століттями і досі викликає тривогу. Разом із психотерапевтом знаємося,…
Ми поділимося основними правилами зберігання олії, щоб вона не втратила своїх корисних властивостей і просто…