Найнадійніший спосіб – холодне консервування часнику. Для цього необхідно розділити голівку часнику на зубчики, повністю очистити від лушпиння, висипати у чисту суху банку і залити рафінованою олією – соняшниковою, кукурудзяною або оливковою. Закрийте банку щільною кришкою і поставте у холодне місце або холодильник.
Часник не псується, тому що рослинна олія перешкоджає висиханню часнику, випаровуванню ефірних олій. А олія ароматизується, і її можна використовувати, наприклад, у салатах.
Якщо вам потрібно швидко розм’якшити шматочок твердого вершкового масла, яке ви щойно дістали з холодильника, просто налийте на хвилину у склянку окріп, а потім накрийте нею масло.
Тісто за цим рецептом не липне до рук, еластичне, легко ліпиться. Крім того, завдяки рослинній олії, готові пельмені будуть м’якими та ніжними.
ЗНАДОБИТЬСЯ:
У глибоку миску всипати борошно, додати сіль і цукор. Влити окріп і олію. Тісто добре вимісити протягом 5-7 хвилин.
Порада
Майте на увазі, очищені горіхи не можна зберігати при кімнатній температурі, згодом вони гірчитимуть. Викладіть їх у герметичний контейнер і заморозьте. Це допоможе зберегти їхні корисні властивості та приємний смак.
Біла, жовта або фіолетова цибуля — яка з них корисніша? Дієтологи пояснюють, як правильно використовувати…
Що таке сновидіння? Священик відповідає на складне питання про духовну природу снів.
Що робити зі старим самоваром, підсклянником із богатирями чи бабусиним буфетом? Ми відповідаємо на запитання…
Ви помічаєте, що знову хочеться їсти, хоча ситно пообідали лише півгодини тому? Надмірно підвищений апетит…
В Україні пенсіонери, що працюють, — звичайне явище. Але чи можна одночасно отримувати пенсію та…
На Одещині зіграли весілля переселенці з Донецької області. Молодятами стали – 83-річний Олексій та 75-річна…