Статті

Наші кулінарні традиції: караїмські пиріжки

Входять до переліку та самобутні кулінарні традиції.

Пиріжки по-східному

Історія української кухні є досить колоритною. І особливе місце у ній займає східна кухня. Наприклад, до нашого національного надбання були внесені пиріжки караїмської кухні – «аяклак».

Тюркський народ, який проживає на південному сході нашої країни (велика діаспора в Мелітополі та в Криму), пече пиріжки з жирним баранячим м’ясом, іноді додаючи картопля.

Інгредієнти:

  • борошно – 500 грам,
  • вода – 250 мілілітрів,
  • м’ясо жирне (за смаком) – 500 грам,
  • маргарин – 200 грам,
  • цибуля – 2 штуки,
  • сіль для тесту – 0, 5 чайної ложки,
  • сіль для начинки – 0,5 чайної ложки,
  • перець для начинки – 0,5 чайної ложки,
  • вода для начинки – 0,5 склянки,
  • зелень – за смаком.

Приготування

ТІСТО

  • У склянці теплої води розчинити сіль, влити рідину в 350 г борошна і замішати тісто.
  • Борошно, що залишилося, висипати на обробну дошку і втрутити в тісто. Дати тісту настоятися 10-15 хвилин.
  • Якщо тісто недостатньо щільне, додати до нього борошно, воно має добре тримати форму.
  • Розділити тісто на 4 частини і кожну частину тоненько розкачати.

Маргарін розтопити, змастити ним розкочені пласти, скачати їх у рулет і відправити в холодильник на 15-20 хвилин.

НАЧИНКА

  • Жирне м’ясо подрібнюємо ножем або пропускаємо через м’ясорубку.
  • Цибулю нарізати на дрібні кубики і змішати з м’ясом.
  • Додати у фарш півсклянки води та добре перемішати.
  • Посолити та поперчити, додати рубаної зелені.

***

Тісто в рулеті розрізати на шматочки довжиною 10 см і розкотити в коржики діаметром 15-17 сантиметрів. Вони не повинні бути дуже тонкими.

На середину коржика викласти столову ложку з гіркою фаршу, защепити щільно краї і зробитить по краю пиріжка щось на кшталт мотузкі. Для цього куточок тіста злегка загинаємо великим пальцем і вдавлюємо тісто до серединки пиріжка. В результаті утворюється новий куточок, який загинаємо знову. І так до кінця пиріжка.

Підготовлені пиріжки змастити збитим яйцем, помістити на лист, застелений пергаментним папером і відправити в гарячу духовку.

Випікаємо при температурі 200 градусів протягом 40-45 хвилин.

Метки: рецепт

Новое на сайте

  • Новини

Свята та народні прикмети 3 травня – навіщо у Страсну п’ятницю потрібно принести додому 12 свічок

3 травня в Україні відзначають День кондитера. Православні вшановують пам'ять мучеників Тимофія і Маври та…

03/05/2024 06:36
  • Новини

Смачніше просто не може бути: найвдаліший і найлегший рецепт знаменитого торта «Пташине молоко»

Торт «Пташине молоко» з'явився у 60-70-х роках минулого століття і швидко став популярним. А все…

03/05/2024 05:27
  • Новини

Всього одна чайна ложка на відро води і буряк виросте солодким та великим – не врожай, а мрія

Буряк – це один із найпопулярніших коренеплодів, який вирощують українці на своїх городах. Але не…

02/05/2024 22:57
  • Статті

Гусеничні трактори: особливості конструкції, переваги використання

Гусеничні трактори є поширеною спецтехнікою, яка характеризується високою потужністю, маневреністю, широким спектром застосування. Вони застосовуються…

02/05/2024 22:42
  • Новини

Погода в Україні на п’ятницю, 3 травня

Синоптики зробили прогноз погоди в Україні на п'ятницю, 3 травня. В Україні 3-го травня прийде…

02/05/2024 22:11
  • Новини
  • Різне

Магнітні бурі на п’ятницю, 3 травня

Чи будуть цього дня геомагнітні хвилювання?

02/05/2024 21:32